Mladost razbija mit Trešnjice

Rudar desetkovan povredama gostuje Mogrenu. Budućnost u Kotoru, Sutjeska u Baru. Mladost traži prvu pobjedu na Trešnjici
0 komentar(a)
Vlaisavljević i Pejović, Zeta - Mladost, Foto: Vesko Belojevic
Vlaisavljević i Pejović, Zeta - Mladost, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 21.03.2015. 09:45h

U sjenci prvih hapšenja zbog sumnji da su pojedini mečevi odigrani „s one strane zakona”, danas će početi treći krug šampionata u Telekom 1. CFL.

Nema pravog derbija, ali je na programu nekoliko zanimljivih mečeva. Lider Rudar gostuje Mogrenu, i to desetkovan povredama ključnih igrača, Mladost baš kao prošlog mjeseca gostuje Zeti, Budućnost se nakon deset dana vraća u Kotor na novi duel sa Bokeljom, dok će novi trener Sutjeske Brajan Nenezić početi iz Bara, protiv svog bivšeg tima, Mornara.

Desetkovani lider

Na papiru, Rudar je veliki favorit u Budvi, ali Pljevljacima neće biti lako makar iz tri razloga - em gostuju, em su i Budvanima bodovi dragocjeni, em će na Lugove istrčati desetkovani, bez najmanje četvorice standardnih prvotimaca koji su povrijeđeni (Vlahović, Ivanović, Noma i Jovović).

Ipak, cilj ne bira sredstvo, pa se i do tri boda mora po svaku cijenu.

"Suvišno je isticati koliko smo hendikepirani ako se zna da je riječ o četvorci koja je pružala najviše ovog proljeća i postigla skoro sve naše golove. Shodno tome moglo bi se pretpostaviti da bi u Budvi mogli da imamo problema sa realizacijom. Ali, ubijeđen sam da se to neće desiti, da će momci koji budu u sastavu pokazati karakter", kaže trener Rudara, Mirko Marić.

Mladost na Trešnjici: Šta to bješe pobjeda?

Mladost igra protiv Zete, ali i protiv i tradicije koja je možda i najupečatljivija u crnogorskom fudbalu.

Na 13 dosadašnjih gostovanja na Trešnjici u nezavisnoj Crnoj Gori, „crveni đavoli” još nisu zabilježili pobjedu - izgubili su čak 10 puta, uz tri remija od kojih je posljednji ostvaren prošlog mjeseca golom Đurišića u posljednjim minutima (1:1).

"Zeta igra veoma dobro na svom terenu i treba nam visok nivo igre ukoliko želimo da zabilježimo pobjedu", kaže vezista Mladosti, nekadašnji bek Zete Ivan Novovic.

Budućnost voli Kotor

Budućnost sa Bokeljom često ima problema u Podgorici, ali kada gostuje u Kotoru obično dobija, kao što je bio slučaj prošle sedmice (0:1, gol Raičevića)

"Vjerujem da imamo snage da upišemo četvrti uzastopni trijumf", kaže trener Budućnosti Dragan Radojičić.

Sutjeska, sa Nenezićem na klupi, putuje u Bar po prvu gostujuću pobjedu ovog proljeća.

"Samo odgovornom i disciplinovanom igrom možemo da se izvučemo iz loše situacije", kaže je lijevi bek šampiona Nikola Stijepović.

I domaćin vreba šansu...

"Sami sebi smo zakomplikovali situaciju serijom poraza, ali ne odričemo se primarnog cilja da ovu sezonu završimo bez baraža. - ističe trener Mornara Mladen Vukićević.

Petrovac u derbiju sredine tabele dočekuje Lovćen, opet pod reflektorima.

"Biće to duel dviju izjednačenih ekipe. Ipak, igramo pred našim navijačima i vjerujemo u osvajanje nova tri boda", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Parovi 23. kola

GRBALJ - BERANE (15) Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

MORNAR - SUTJESKA (15) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

BOKELJ - BUDUĆNOST (15) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

ZETA - MLADOST (15) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

MOGREN - RUDAR (15) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

PETROVAC - LOVĆEN (18) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Bonus video: