Mornaru bodovi za zelenim stolom

63 pregleda 1 komentar(a)
FK Iskra, Foto: Privatna arhiva
FK Iskra, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.03.2015. 16:42h

Kao što se i očekivalo, prekinuti meč kadetske lige Crne Gore zbog opšte tuče između Iskre i Mornara, registrovan je službenim rezultatom za Barane.

„Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore na sjednici održanoj 20.03.2015. godine odnijela je odluku o registraciji utakmice Kadetske lige između FK "Iskra" - FK "Mornar" službenim rezultatom 3:0 u korist FK "Mornar". Komisiji za takmičenje FSCG dostavljen je zapisnik sa utakmice 22. kola Kadetske lige Crne Gore između FK „Iskra“ - FK „Mornar“ koja je igrana dana 17.03.2014. godine na stadionu FK „Iskra“ u Danilovgradu , a koja je prekinuta u 71. minutu kod rezultata 1:1 zbog međusobne tuče igrača obje ekipe i ulaska publike (navijača FK "Iskra") na teren".

"Sukobi na terenu okončani su tek nakon ulaska policije i njihove intervencije. Glavni sudija nije nastavio utakmicu nakon pomenutog incidenta već je obavijestio predstavnike ekipa i delegata da istu prekida zbog gore navedenog incidenta. Iz gore navedenog jasno je da je za prekid utakmice odgovorna FK "Iskra" zbog slabe organizacije utakmice, upada njihovih navijača na teren i napada na gostujuće igrače, pa je Komisija u skladu sa članom 53 stav 1 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima donijela ovakvu odluku”, kaže se na kraju saopštenja koje je potpisao Božidar Mićunović, predsjednik Komisije za takmičenje.

Saopštenjem su se obratili i Iskra i Mornar, koji su obavijestili javnost da su se dogovorili da situaciju nastalu zbog incidenta koji se dogodio 17. marta u Danilovgradu, na utakmici njihovih kadeta, riješe dijalogom.

"Razgovarali smo kao dva sportska kluba koja gaje prijateljske odnose više decenija i došli do zajedničkog stava da nemile scene koje su se desile na utakmici kadeta oba tima prevaziđemo dijalogom. Ipak smo kadri i vežu nas viš ciljevi i interesi koji se ogledaju u unaprjeđnju crnogorskog sporta uopšte. Dječaci nijesu ni 'naši' ni 'vaši', to su djeca svih nasm koja će za nekoliko sezona nastupati u istim ekipama", piše u zajedničkom saopštenju Iskre i Mornara, koje je "Vijestima" poslala uprava danilovgradskog kluba.

Oni su istakli da svi odgovorni prihvataju svoje propuste i da je FSCG već sankcionisala domaćina.

"Iskra se izvinila roditeljima dječaka iz oba kluba, što je FK Mornar i prihvatio", zaključili su oni.

Bonus video: