Brnović opet protiv Kapela: Ovoga puta jednom neće biti svejedno (video)

"Nemamo šta više da tražimo. Moramo da osvojimo tri boda ako mislimo da se nadamo uspjehu u kvalifikacijama"
71 pregleda 0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2015. 10:16h

Prvu zvaničnu utakmicu kao selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović je vodio protiv Fabija Kapela. Bio je oktobar 2011. kada su se radovali i jedan i drugi - Crna Gora je proslavila baraž za Evropsko prvenstvo, Englezi direktan plasman u završnicu nakon podgoričkih 2:2.

Tri i po godine kasnije Brnović ponovo protiv Kapela, koji sada vodi Rusiju. No, razlika nije samo u selekciji koju vodi proslavljeni italijanski trener.

''Ovog puta nekom od nas dvojice neće biti svejedno", kazao je Brnović danas na pres konferenciji.

Crna Gora i Rusija igraju narednog petka, 27. marta, utakmicu čijim se ishodom sigurno neće radovati oba tima...

"Nemamo šta više da tražimo. Moramo da osvojimo tri boda ako mislimo da se nadamo uspjehu u kvalifikacijama. Ova utakmica je i prekretnica - ako pobijedimo, vratili bi se u borbu i za treću i za drugu poziciju", kazao je Brnović, saopštavajući spisak fudbalera.

Nakon četiri kola, Crna Gora ima pet bodova, mršavih pet bodova, od kojih je samo jedan osvojila u Lihtenštajnu, dok se iz Beča vratila praznih ruku.

"Bor protiv Rusije? Mislim da bismo time dodatno zagorčali situaciju, kao što smo je već zakomplikovali u Lihtenštajnu. Neko bi rekao da i sa bodom imamo vremena da se vadimo, i to stoji matematički, ali u realnosti, moramo da pobijedimo ako želimo nečemu da se nadamo. Tri boda bi bila zlata vrijedna", kaže Brnović.

Pritisak ga, kako ističe - ne interesuje mnogo, sve što traži jeste podrška sa tribina...

"Nema više pritiska, dosta je priče o tome, jer su igrači profesionalci, navikli su da se nose sa tim, baš kao i ja. Treba da izađemo da odigramo muških 90 minuta, uz podršku navijača. Uvijek smo imali podršku navijača, ali nam sada treba još više, svih 90 minuta. Pokazali smo nekoliko puta do sada da, čak i kada primimo gol, imamo kapacitet da se vratimo u igru. I tada nam je potrebna velika podrška sa tribina".

Crna Gora je uoči gostovanja "zbornaje" bodovno pritjerana uza zid, ali pritjerani su i Rusi, koji su takođe izgubili u Beču, a kiksali su i protiv Moldavije (1:1 u Moskvi).

"Očekivao sam da će Rusija imati više bodova, da će biti prva ili druga. Ali, takva je naša grupa, očekivao sam i da ćemo mi imati tri ili četiri boda više. Mi i Rusi smo sada u sličnoj situaciji, ko izgubi 27. marta imaće male šanse da dođe do treće pozicije.''

Brnović je premijerno pozvao Adama Marušića iz Kortrajka, baš kao što su "Vijesti" najavile prošlog mjeseca.

"Dugo smo ga pratili, može da igra i po lijevoj i po desnoj strani. Mislim čak da on može da odigra i na poziciji desnog beka. Mislim da će nam dosta koristiti, odlično je fizički spreman, taktički dosta dobro obučen, i nadam se da smo napravili pun pogodak sa njim.''

Jedina zebnja pred okupljanje je povreda Stefana Savića...

"Obnovio je povredu nerva koji ga muči već 20-tak dana. Vidjećemo u toku dana šta će biti sa njim. Nadamo se da će biti spreman za Rusiju".

Brnović je pozvao 20 fudbalera.

Na spisku su:

Golmani – Vukašin Poleksić (Peč, Mađarska) i Mladen Božović (Tom Tomsk, Rusija)

Odbrana: Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Fiorentina), Žarko Tomašević (Kotrijk), Vladimir Volkov (Partizan), Marko Simić (Kaiserisport), Marko Vešović (Rijeka) i Saša Balić (Metalurg Zaporožje)

Sredina terena: Elsad Zverotić (Sion), Nikola Vukčević (Braga), Vladimir Božović (Mordovia), Mladen Kašćelan (Arsenal Tula), Nemanja Nikolić (Dinamo Minsk), Marko Bakić (Specija) i Adam Marušić (Kortrjik)

Napad: Mirko Vučinić (Al Džazira), Stevan Jovetić (Mančester siti), Dejan Damjanović (Peking) i Fatos Bećiraj (Dinamo Minsk).

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila po pobjedu i poraz i dva remija.

Pred svojim navijačima savladala je Moldaviju 2:0 i igrala neriješeno sa Švedskom 1:1, dok je u gostima igrala sa Lihtenštajnom 0:0 i izgubila od Austrije 1:0.

Rusija je jedini trijumf ostvarila protiv Lihtenštajna (4:0), igrala je neriješeno sa Moldavijom (1:1) i Švedskom (1:1), a poraz je doživjela od Austrije (1:0).

Bonus video: