Sutjesku gleda ka Evropi i trofeju u kupu

106 pregleda 1 komentar(a)
nenezić, Foto: Savo PRELEVIĆ
nenezić, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 19.03.2015. 15:57h

Sutjeska je na polusezoni bila kandidat za titulu, ali je sa osvojenih pet od mogućih 15 proljećnjih bodova brzo ispala iz trke. Kriza je počela i u finišu prvog dijela – u posljednjih osam kola aktuelni šampion ostvario je samo dvije pobjede. Promjena trenera je u fudbalu logična posljedica takvih rezultata...

"Svi alarmi su upaljeni da se nešto mora mijenjati", rekao je Nikola Jovović, sportski direktor Sutjeske.

Otišao je Mile Tomić, došao Brajan Nenezić.

"Uz Sutjesku sam od 1965. godine i nisam se vratio sada zbog ličnih ambicija, već da pomognem klubu kada je teško", kazao je Nenezić.

On vjeruje da se situacija brzo može preokrenuti....

"Sutjeska je počela loše, ali Sutjeska ima kvalitet i veoma dobar tim. Mnogo toga nije valjalo u proteklom periodu, ali moramo da gledamo naprijed. Pokušaću da podignem ekipu, mislim da je u pitanju psihološki faktor. Potrebno je da vratimo „hemiju“ u tim, da napravimo pozitivnu atmosferu i onda možemo mnogo", istakao je Nenezić

S obzirom da je titula, nakon dvije uzastopne krune, izgubljena – u nikšićkom klubu imaju nove ciljeve...

"Izlazak na evropsku scenu je obaveza. U Kupu imamo velike ambicije. U polufinalu smo, nikada nismo osvojili to takmičenje i bilo bi sjajno podići trofej koji nam nedostaje", naglasio je Ranko Jovović, predsjednik Upravnog odbora Sutjeske.

"Osvojili smo dvije uzastopne titule, to je izuzetan rezultat, ali Sutjeska ima obavezu da konstantno bude u vrhu crnogorskog fudbala", nadovezao se sportski direktor Jovović.

Sutjeska će u subotu, u prvoj rundi trećeg kruga, gostovati Mornaru, koga je dva puta savladala ove sezone – 3:0 u Nikšiću i 1:0 u Baru.

Bonus video: