I Gvardiola aplaudirao Barseloni, čudesni Hart spasio Pelegrinija debakla

Trener Bajerna se iz lože stadiona "Kamp Nou" divio predstavi svog nekadašnjeg tima. Čudesna partija golmana Sitija Džoa Harta
6 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta-AP
Mesi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 18.03.2015. 22:59h

Barselona i Juventus kompletirali su spisak putnika u četvrtfinale Lige šampiona, pridruživši se Realu, Bajernu, Pari Sen Žermenu, Atletiku, Portu i Monaku.

Žrijeb je u petak u podne u Nionu i neće biti ograničenja - moguće je da se sastanu Barselona - Bajern, Real - Atletiko, čak i Porto - Monako...

Spektakl sa jednim golom

Barselona je savladala Siti sa 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 prošla među najboljih osam.

Mesi i društvo opet su pokazali da je svjetlosna godina između lidera španske Primere i aktuelnog šampiona Premijer lige. Katalonci su poveli, potom se poigravali, stvarali i promašivali zicere, na kraju se i malo kockali (penal Aguera koji je odbranio Ter Štegen) za više nego zaslužen plasman u četvrtfinale, i to osmi uzastopni.

Presudio je Hrvat Ivan Raktić, lob udarcem u 31. minutu nakon magične asistencije Mesija.

"Navijači su vidjeli sjajnu Barselonu. Ne želimo da se zaustavimo, vjerujemo da najbolje tek dolazi", kazao je Rakitić.

Duel u Barseloni je dokaz da i utakmica sa jednim golom može da bude spektakularna - viđeno je, naime, čak 33 udarca na gol, od kojih je 23 uputila Barselona.

Kraj za Pelegrinija?

Je li porazom na “Nou Kampu” završena misija Manuela Pelegrinija na klupi Mančester sitija, sinoć su se pitali i engleski mediji.

„Ostao ili ne, Pelegrini je deklasiran”, napisao je analitirač BBC-ja Robi Sevidž.

Sve i da je lider Premijer lige, da je osvojio Liga kup - kao što nije - čileanski stručnjak morao bi na raport arapskim gazdama zbog načina na koji je odigrao revanš u Barseloni.

Iako su mu u svakoj varijantni trebala makar dva gola za prolaz dalje i spas sezone, Pelegrini je opet odigrao ziheraški - sa samo jednim napadačem, drugog je uveo tek 15 minuta prije kraja.

Čileanac se nije ni branio, niti je napadao, teško je opisati igru i viziju Mančester sitija u sinoćnjoj utakmici.

Čudesni Hart i Magični Mesi

Pelegrinija je totalnog debakla spasio golman Džo Hart, koji je - kao u rukometu - imao čak deset odbrana, odigravši partiju karijere.

"Da, bio sam baš zauzet večeras, ali šta to vrijedi kada smo ispali - pričao je Hart, koga je dva puta spasila stativa, a jednom i visoko podignuta zastavica pomoćnika.

Golman reprezentacije Engleske „ublažio” je i spektakularnu partiju Lea Mesija, koji je se poigravao sa igračima Sitija, tri puta im je provlačio loptu kroz noge, ali nije našao put do mreže.

Juventus na krilima Tevesa

Juventus ide u četvrtfinale jer ima Karlosa Tevesa - sjajni Argentinac postigao je dva gola u Dortmundu u velikoj pobjedi italijanskog šampiona od 3:0, a ukupno tri u ukupnom trijumfu „stare dame” od 5:1.

"Objašnjenje je prosto - bili su bolji", kazao je Jirgen Klop, trener „milionera”.

Teves je već u 3. minutu utišao 70 hiljada navijača Borusije. U 70. minutu je namjesto gol Alvaru Morati za 0:2, a u 79. još jednom pogodio za velikih 0:3.

Juve je u četvrtfinalu Lige šampiona, tek drugi put od 2006.

„Grandissimi”, napisao je „Tutosport” iz Torina.

Rezultati:

Barselona - Mančester siti 1:0 (prvi meč 2:1)

Rakitić 31.

Borusija Dortmund - Juventus 0:3 (prvi meč 1:2)

Teves 3, 79, Morata 70.

Bonus video: