Roma mora da pokaže reakciju

0 komentar(a)
Fiorentina - Roma, Foto: Beta/AP
Fiorentina - Roma, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.03.2015. 16:11h

Roma je dala gol u Firenci (1:1), ispunila cilj time što je izbjegla poraz, ali je baš svakom jasno da ta prednost gola u gostima nije garancija dok god „vučica“ igra loše kao što je slučaj u posljednja dva mjeseca.

Uz to, Fiorentina je ove sezone već osjetila kako se pobjeđuje u Rimu (slavila sa 2:0 u četvrtfinalu Kupa Italije), pa se sjutra veče na „Olimpiku“ može očekivati pravi fudbalski rat za plasman među osam najboljih u Ligi Evrope. Tim prije što je Fiorentina dala makar gol u 13 od posljednjih 14 mečeva u ovom takmičenju.

"Duel sa Fiorentinom je dobra prilika da uradimo nešto dobro i izađemo iz serije ne baš sjajnih rezultata i igara. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, domaćini smo i vjerujem u prolaz, mada je Fiorentina jak protivnik", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

U timu Rome neće biti suspendovanog Rađe Naingolana, a ne zna se da li će biti spreman Majkon. Na drugoj strani, Stefan Savić je pod znakom pitanja nakon što je zbog povrede mišića propustio prvi duel sa Romom, kao i onaj sa Milanom u prvenstvu.

"Želimo da pobijedimo u Rimu", kazao je Hoakin, junak trijumfa „viole“ u Seriji A protiv Milana.

Italijani znaju da će sigurno imati jednog predstavnika u četvrtfinalu, a dobre šanse da se pridruži Romi ili Fiorentini ima i Napoli. Napolitanci u Moskvi brane trijumf od 3:1 koji je het-trikom potpisao Gonsalo Iguain.

Interu i Torinu će biti znatno teže. Milanski klub je sam sebe pobijedio u Volfsburgu (3:1) i nije favorit da prođe protiv odličnih Njemaca, baš kao i „bikovi“ koji su izgubili sa 2:0 od Zenita u Sankt Peterburgu.

Velike šanse da prođe ima Sevilja, aktuelni osvajač ovog takmičenja, nakon što je u prvom meču savladala Viljareal u gostima sa 3:1.

Parovi

Sjutra

18.00 Dinamo M. - Napoli (prvi meč 1:3)

19.00 Roma - Fiorentina (1:1)

19.00 Dinamo K. - Everton (1:2)

21.05 Ajaks - Dnjepar (0:1)

21.05 Bešiktaš - Klub Briž (1:2)

21.05 Inter - Volfsburg (1:3)

21.05 Sevilja - Viljareal (3:1)

21.05 Torino - Zenit (0:2)

Bonus video: