Mornar: Da FSCG kazni vinovnike incidenta u Danilovgradu

0 komentar(a)
FK Mornar, Foto: Arhiva "Vijesti"
FK Mornar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.03.2015. 14:21h

Povodom jučerašnjeg incidenta na utakmici kadetskih ekipa Iskre i Mornara, koja je odigrana u Danilovgradu, a na kojom je, kako su "Vijesti" juče objavile", došlo do opšte tuče na terenu, igrača, trenera i ostalih, danas se saopštenjem za javnost oglasio FK Mornar.

Saopštenje barskog kluba prenosimo u cjelosti.

Na utakmici Kadetske lige Iskra - Mornar, koja je prekinuta u 71. minutu pri rezultatu 1:1, došlo je do opšte tuče, u kojoj su učestvovali igrači oba tima, ali i stručna lica iz domaće ekipe, trener, doktor, fizioterapeut, predstavnik kluba, zatim prisutni funkcioneri ovog kluba, te njihovi navijači i roditelji. Na klupi našeg tima bili su predstavnik kluba dr Neven Leković i trener Aleksandar Madžar, koji, kao i roditelji djece iz Bara koji su bili na utakmici, nisu učestvovali u incidentu. Epilog svega je to što je nekoliko naših igrača zatražilo pomoć u Hitnoj pomoći u Danilovgradu, a po dolasku u Bar i u Opštoj bolnici".

"Maloljetni A.O. je i dalje pod ljekarskim nadzorom jer se sumnja na potres mozga. Incidentu je prethodila simulacija prekršaja jednog domaćeg fudbalera, koji je bespotrebno ležao kod aut linije, a nakon čega je vrlo brzo došlo do opšte tuče među igračima. U teren su ušli i predstavnici domaćeg kluba, navijači, roditelji, od kojih se očekivalo da smire situaciju, a ne da je rasplamsavaju kako je to, nažalost, uslijedilo. Trener domaće ekipe, istina, prvo je razdvajao igrače, ali je onda udario jednog našeg igrača. To isto je uradio i jedan mlađi navijač koji je ušao u teren, udarajući našeg drugog igrača, koji je od udaraca pao, a kada se podigao prišao mu je izvjesni Šaranović, koji je navodno funkcioner Iskre, i udario ga i on. Šaranović je, nakon što su naši igrači ušli u svlačionicu, ušao među njih i pesnicom sa leđa udario u potiljak našeg igrača A.M".

"Sve navedeno što se događalo na terenu potkrepljujemo i video snimkom sa utakmice, jednog od naših prijatelja koji snima sve utakmice naših mlađih selekcija, a na kojem se dobro vide svi akteri ovog teškog incidenta, kao i slijed događaja. Snimak ćemo dostaviti FSCG prije donošenja konačne odluke o kažnjavanju vinovnika ovog incidenta. Nakon utakmice, predstavnik našeg kluba Leković i trener Madžar, kao i maloljetni A.M. u prisustvu oca, dali su izjave u danilovgradskoj policiji. Ono što je bitno istaći jeste da je organizacija utakmice bila veoma loša, i da domaćin za to treba da snosi posljedice".

"Za pohvalu je ponašanje delegata i sudija, koji su zbog tenzija i velike napetosti odlučili da prekinu meč, jer nisu željeli da dođe do nekih eventualno još većih problema. Takođe, i ponašanje sudije Boričića koji je tog dana bio na tribinama, i koji je ušao na teren, pokušavajući da spriječi teže posledice. Konačno, posebno nam je žao što se ova utakmica sa našim prijateljima iz Danilovgrada završila na ovakav način. Inače, incident ovih razmjera se mogao izbjeći da na teren nisu ušli navijači i roditelji domaćih igrača".

"Ne želeći da umanjimo ili opravdamo postupak bilo kojeg našeg igrača na terenu, mladim igračima Iskre, njihovim roditeljima i navijačima, želimo da svaka naša naredna utakmica protekne u sportskom nadmetanju i navijanju, te da se ovaj incident što prije zaboravi. Očekujemo da nadležne komisije FSCG pravilno sagledaju incident na osnovu utvrđenih činjenica službenih lica na utakmici, kao i video snimka, te da kazne vinovnike koji su izazvali incident i doprinijeli da se meč završi prije isteka regularnog vremena", navodi se u saopštenju FK Mornar.

Bonus video: