Tores: Zasluženo smo prošli u četvrtfinale

67 pregleda 0 komentar(a)
Fernando Tores, Foto: Beta/AP
Fernando Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.03.2015. 10:02h

Fudbaler Atletiko Madrida Fernando Tores rekao je da je njegova ekipa zasluženo prošla u četvrtfinale Lige šampiona ali i da je potrebno imati sreće kod izvođenja jedanaesteraca.

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su sinoć na Visente Kalderonu, u revanš utakmici osmine finala poslije penala pobijedili Bajer iz Leverkuzena sa 3:2. Atletiko je u regularnom dijelu pobijedio sa 1:0 i nadoknadio zaostatak iz prvog meča, a u produžecima nije bilo golova.

Tores je postigao odlučujući gol u penal seriji i donio madridskom timu prolaz među osam najboljih ekipa. On je rekao da se baš zbog ovakvih utakmica u januaru vratio u Atletiko.

"Srećan sam što su ljudi na stadionu uživali. Želio sam da iskusim ovakve stvari na Kalderonu. Posljednji meč Lige šampiona na Visente Kalderonu gledao sam kada sam imao 11 ili 12 godina, a iskusiti to na terenu je impresivno", rekao je Tores, preneli su španski mediji.

"Kontrolisali smo igru poslije postignutog gola, ali nije bilo lako. Rezultat je zaslužen. Ali, potrebna vam je i sreća kod penala", dodao je on.

Tores je rekao da je uvjeren da će imati mnogo uspjeha u Atletiku.

"Zahvalan sam navijačima, bodrili su nas do kraja. Oni su najbolji na svijetu. Ne sumnjam da ću imati mnogo uspjeha u Atletiku. Utakmice u Ligi šampiona su poklon, najbolji od svih", rekao je bivši fudbaler Liverpula.

Penale za Atletiko promašili su Raul Garsija i kapiten Koke.

"Želio sam da postignem gol zbog Kokea. Znao sam šta ću da uradim, poslao sam golmana na drugu stranu i sve je prošlo dobro", rekao je Tores.

Bonus video: