Pelegrinijev oproštaj na "Nou Kampu"?

1 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2015. 11:45h

Manuela Pelegrinija teško bilo šta može da zadrži na klupi Mančester sitija, ali ako napravi veliki preokret u Barseloni makar bi čelnicima kluba „ušpricao” novu dozu povjerenja i vjerovatno kupio vrijeme na nekoliko mjeseci.

Situacija, međutim, nije dobra za Čileanca i engleskog šampiona pred večerašnji revanš u koji Barsa ulazi sa pobjedom od 2:1 iz Mančestera, a mogla je da ima i 3:1 da je Lionel Mesi iskoristio penal u posljednjim sekundama utakmice na „Etihadu”.

Ako je Barsa realan favorit da ode u četvrtfinale, onda su u duelu Borusije i Juventusa šanse 50-50 - italijanski šampion u Dortmund dolazi sa klimavom prednošću od 2:1 iz Torina...

Pelegrini: Ne plašim se otkaza

Pelegrini nema namjeru da se preda tek tako, ali eliminacija bi bila razlog više da postane Sitijeva prošlost.

"Ne mislim da je moj posao doveden u pitanje. Liga šampiona je važna, ali može i da napravi pogrešnu sliku o nekom timu. Jedna loša utakmica ili greška i budete eliminisani", rekao je Pelegrini.

Siti je za vikend izgubio od Barnlija u Premijer ligi, za korak se udaljio od lidera Čelzija (koji je sada na šest bodova prednosti uz utakmicu manje) i na dobrom je putu da sezonu završi bez trofeja s obzirom na to da je još ranije ispao iz engleskih kup takmičenja.

"Problem je što ne pobjeđujemo ekipe koje smo do sada pobjeđivali. Razlog je što ne postižemo golove", dodao je Pelegrini.

Saveznik Sitiju ovog puta nije ni tradicija. Engleski timovi su slavili na „Nou Kampu” samo jednom u posljednjih 28 duela, dok su „građani” u sva tri međusobna duela do sada sa Barsom upisali poraze (gol-razlika 2:6).

"Eliminacija nije katastrofa. Na primjer, Mančester junajted je u velikoj eri ser Aleksa Fergusona osvojio dvije titule prvaka Evrope, Real je čekao 32 godine da podigne pehar", ističe Pelegrini.

Barsa misli i na „el klasiko”

Barsu u nedjelju čeka okršaj sa Real Madridom koji bi mogao da usmjeri borbu za titulu, ali Siti ima dovoljno kvaliteta da „blaugrana” ni ne pomisli da je ovaj dvomeč gotova priča.

"U samo nekoliko dana ćemo dočekati dva velika protivnika, ali sada je rano da mislimo o Realu. Stvorili smo finu prednost u prvom meču u Mančesteru i ona nam omogućava da uđemo hladne glave u revanš i da strpljivo gradimo put do trijumfa", rekao je trener Barselone Luis Enrike.

Makar po najavama, Enrike zaista ne želi da brani ništa, jer je najavljeno da će opet na teren poslati pakleni napadački trio Mesi-Nejmar-Suares.

Grotlo „Vestfalena” čeka Juve

Borusija u četiri utakmice nakon prvog duela sa Juventusom nije primila gol u Njemačkoj (po dva trijumfa i remija) i to je ono što najviše raduje Jirgena Klopa, nakon što je odbrana veći dio sezone bila slabiji dio tima.

"Imam dobar osjećaj pred ovu utakmicu. Spremni smo na veliku borbu, možda i do posljednje sekunde", rekao je Klop.

U osam međusobnih duela „milioneri” nikada nisu sačuvali mrežu protiv Juventusa...

"Treba nam makar gol", jasan je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Bonus video: