Atletiko prošao na penale, Monako preživio

"Kneževi" poraženi sa 2:0 od Arsenala, ali izborili plasman u četvrtfinale
4 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Beta/AP
Atletiko Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2015. 22:44h

Atletiko je i dalje u Ligi šampiona, pošto je pronašao način da izbjegne nagaznu minu zvanu Bajer iz Leverkuzena.

"Kolćonerosi" su slavili poslije penala sa 4:2 (regularni tok je završen pobjedom 1:0) i učinili da se završi jedna lijepa fudbalska priča Bajera, tima koji u dva meča nije bio nimalo slabiji (u prvom duelu je dominirao), ali se u penal-ruletu vidjelo da ima neke igrače koji ne znaju kako da se nose sa pritiskom u ovom takmičenju...

Atletiko možda ne igra kao prošle godine, ali je ovaj dvomeč izgurao na želju, karakter koji im s klupe prenosi Dijego Simeone, pa je nastavio da vjeruje u titulu koju mu je lani oteo Real u finalu u Lisabionu.

Mario Suares je u prvom poluvremenu anulirao minus iz Leverkuzena, ali je čitav meč nakon toga mirisao na produžetke, kasnije i penale, jer su oba tima bila previše oprezna da bi krenula u nalete...

U penal seriji je Atletiko imao više živaca, Toprak i Kisling očigledno nisu, pa je san Bajera o četvrtfinalu ostao na sjevernoj tribini "Kalderona", gdje je Kisling poslao posljednji šut na utakmici.

A Arsenal je izvisio, uprkos konstantnim napadima u Kneževini i pobjedi od 2:0 protiv Monaka.

Poraz od 3:1 u Londonu je, ipak, bio previsok, pa je Arsen Venger morao da se suoči sa novom eliminacijom u osmini finala Lige šampiona.

Ova je možda i bolnija nego one od Barselone i Bajerna, jer su "tobdžije" eliminisale same sebe promašajima u prvoj utakmici na "Emirejtsu".

Arsenalu su nedovoljni bili golovi Olivijea Žirua i Arona Ramzija, ali i velika dominacija posljednjih desetak minuta nakon što je postigao drugi gol. Pamtiće se šut glavom Žirua, kada je hrvatski golman Danijel Subašić odbranio bukvalno sa gol linije.

"Sami smo krivi zbog svega što nam se dogodilo u prvoj utakmici. Sada smo uradili sve što smo mogli, možda i trebali da damo još koji gol. Ipak, čestitam Monaku, zaslužio je da prođe", rekao je štoper Arsenala Per Mertezaker.

Monako je preživio, iako je umalo platio za totalnu defanzivu, ali je definitivno pokazao da zna kako se igra na eliminaciju protiv engleskih timova.

"Kneževi" su, naime, četvrti put zaredom izbacili Engleza iz Evrope, nakon što su to uradili i Njukaslu, Mančester junajtedu i Čelziju.

Bonus video: