Razlaz sa Miletom Tomićem

"Postignut je sporaznumni raskid saradnje, i Mile Tomić je sam shvatio da je rezultat izostao, te da je ovo praktično jednino rješenje koje je moguće u fudbalu da bi se zaustavila loša serija", kazao je Jovović.
54 pregleda 0 komentar(a)
Tomić, Foto: Luka Zeković
Tomić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.03.2015. 15:12h

Sutjeska i trener Mile Tomić sporazumno su raskinuli saradnju nakon serije loših rezultata u drugom dijelu sezone, potvrdio je "Vijestima" sportski direktor nikšićkog kluba Nikola Jovović.

Nikšićani su u pet proljećnih kola zabilježili samo jednu pobjedu, uz po dva poraza i remija.

Tomić, koji je već jednom podnio ostavku, nakon poraza od Budućnosti na otvaranju drugog dijela šampionata, ovoga puta se neće vraćati...

"Postignut je sporazumni raskid saradnje, i Mile Tomić je sam shvatio da je rezultat izostao, te da je ovo praktično jednino rješenje koje je moguće u fudbalu da bi se zaustavila loša serija", kazao je Jovović.

Mnogo pehova zadesilo je Nikšićane u drugom dijelu sezone, od odalska Andrije Delibašića nakon samo dvije odigranje utakmice, do polugodišnje suspenzije za kapitena Vladimira Jovovića, zbog udaranja sudije na derbiju protiv Budućnosti.

Kao rezultat - dvostruki uzastopni šampion je nakon samo pet proljećnih kola maltene otpao iz trke za titulu, jer vodeći Rudar ima deset bodova prednosti, a ispred su i Mladost i Budućnost.

Nikšićani, ipak, imaju priliku da osvoje trofej, i to onaj koji još nisu osvajali - čeka ih polufinale Kupa, a plasman u Evropu ostaje cilj.

Pokušaće da ga ostvare sa novim trenerom.

"Krećemo u potragu za novim trenerom, moramo brzo da reagujemo. Ne bih o imenima, ali nadam se da ćemo uskoro imati trenera", zaključio je Jovović.

Tomić je preuzeo Sutjesku prošlog ljeta, umjesto Dragana Radojičića, koji je sa Nikšićanima osvojio dvije uzastopne titule.

"Plavo-bijeli" su u prvom dijelu sezone igrali solidan fudbal, uprkos zaostatku od četiri boda za vodećim Rudarom. Problemi su, međutim, počeli sa početkom drugog dijela šampionata...

Bonus video: