Radojičić: Zabranjena priča o gol-razlici

Budućnost će preteći Mladost i pozicionirati se na drugoj poziciji ako u Beranama pobijedi sa makar četiri gola razlike; u svakoj drugoj opciji ostaće treća na tabeli
1 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Luka Zeković
Budućnost - Grbalj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.03.2015. 12:58h

Zaostalom utakmicom Berane - Budućnost, koja se igra sjutra u 15 časova, kompletiraće se drugi krug šampionata u Telekom 1. CFL i na osnovu redosljeda na tabeli dobiti parovi trećeg kruga, po obrnutim Bergerovim tablicama.

Samo je jedan dilema - da li će Podgoričani završiti drugi krug kao drugi, treći ili četvrti na tabeli? Beranci su prikovani za dno i trebalo bi da se dogodi čudo pa da se u preostalih 12 mečeva spasu ispadanja.

Budućnost će preteći Mladost i pozicionirati se na drugoj poziciji ako u Beranama pobijedi sa makar četiri gola razlike; u svakoj drugoj opciji ostaće treća na tabeli.

Pred izabranicima Dragana Radojičića je, dakle, lijepa prilika da se uoči posljednje dionice šampionata pozicioniraju iza vodećeg Rudara, što je zimus malo ko očekivao. Za to im treba najubjedljivija pobjeda u dosadašnjem toku sezone.

Budućnost, naime, ove sezone još nije pobijedila ubjedljivije od 3:0 (trijumfi protiv Mogrena kod kuće i Sutjeske u gostima), a sjutrašnjeg rivala pod Goricom je jedva pobijedila 1:0, golom u 80. minutu.

Zato je trener Radojičić zabranio igračima svaku priču o gol-razlici.

"Razgovarao sam sa igračima i skrenuo im pažnju da nemaju pravo da tako razmišljaju. Naš jedini cilj je pobjeda, ona je praktično imperativ, a sve ostale kalkulacije i priče o gol-razlici niko ne smije da pominje. Jer, apsolutno poštujem želju našeg protivnika da pokuša da se izvuče iz teške pozicije", kazao je trener Budućnosti.

Radojičić, dakle, prihvata bilo kakvu pobjedu i treće mjesto na tabeli pred treći krug.

"Apsolutno, jer nije ni realno da odjednom preskočite nekoliko pozicija na tabeli. Ako nam se ukaže šansa probaćemo da je iskoristimo, ali je mnogo realnije i prirodnije da se postepeno penjemo", zaključio je Radojičić.

Kada se odigra utakmica u Beranama (15 časova) biće poznati parovi narednog kola prvenstva (subota), kao i kompletan raspored do kraja sezone.

Parovi 23. kola ako Budućnost bude druga: Grbalj - Berane, Petrovac - Lovćen, Mornar - Sutjeska, Bokelj - Mladost, Zeta - Budućnost, Mogren - Rudar.

Parovi 23. kola ako Budućnost bude treća: Grbalj - Berane, Petrovac - Lovćen, Mornar - Sutjeska, Bokelj - Budućnost, Zeta - Mladost, Mogren - Rudar.

Bonus video: