Atletiko za spas sezone, Arsenal u nemogućoj misiji

Vicešampion Evrope juri na "Visente Kalderonu" prednost Njemaca od jednog gola. Nemoguća misija za Arsenal, koji mora da pobijedi u Monte Karlu i da postigne najmanje tri gola
1 komentar(a)
Berbatov, Foto: Beta-AP
Berbatov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.03.2015. 11:46h

Atletikova sezona je dugo bila odlična, u januaru se borio za titulu u Primeri (sada je na minus devet u odnosu na lidera Barselonu), bio u igri u Kupu kralja, nestrpljivo se čekao nastavak Lige šampiona...

Odjednom, aktuelni vicešampion Evrope je u problemu do te mjere da mu je revanš meč osmine finala Lige šampiona praktično i utakmica istine - ako eliminiše Bajer nastavlja evropski san, u suprotnom Dijego Simeone može već sada da kaže da ciljevi nisu ispunjeni.

Sve je otvoreno, iako „kolćonerosi” imaju ozbiljan zadatak da preokrenu 1:0 iz Leverkuzena, a dodatni pritisak stvara to što je baš taj meč prije tri sedmice najavio blažu krizu na „Kalderonu”. Od njega, naime, Atletiko je odigrao tri duela u Primeri i upisao tri remija sa samo jednim datim golom (Valensiji kod kuće). Zato je i izgubio treće mjesto na tabeli od „slijepih miševa”...

Simeone: Nisam zabrinut

Bajer je svakako ekipa koja može da se eliminiše. Ali, uslov je da Atletiko počne da postiže golove.

"Imamo problema sa realizacijom, ali nisam zabrinut. Bio bih kada ne bismo ulazili u šanse, a to nije slučaj. Znamo da smo u delikatnom momentu, ali i radimo više nego do sada, i to je jedini način da prevaziđemo situaciju u kojoj se nalazimo - rekao je Simeone.

Za razliku od prve utakmice, Atletiko će u revanšu biti jači za oporavljenog Kokea, ali i slabiji za Dijega Godina i Tijaga Mendeša koji odrađuju parne kartone. Nedostajaće i povrijeđeni Giljerme Sikeira.

"Dajemo sve za ovaj meč kako bismo ostali u Evropi" dodao je Simeone.

Trener „farmaceuta” Rodžer Šmit je nakon prve utakmice žalio što njegov tim nema još veću prednost pred put u Madrid. Sada mora da dokaže da odnos snaga na „Baj areni” nije bio slučajnost.

"Želim da stvorimo Atletiku probleme i u revanšu. Siguran sam da ćemo imati prostora, jer ne planiramo da branimo 1:0. Moglo bi da nam se obije o glavu - istakao je Šmit.

Arsenal sanja čudo

Arsenal je prethodnih sezona bio u sličnoj situaciji kao sada pred revanš osmine finala s Monakom (1:3).

I znao je da reaguje, kao na primjer protiv Bajerna u Minhenu u dva slučaja, ali mu je oba puta falio gol da napravi senzaciju.

"Ako ne vjerujete u nešto onda i nemate šanse da napravite podvig. Mislim da smo i dalje u igri za četvrtfinale, jer smo nakon prve utakmice odigrali odlično protiv Evertona, KPR-a, Mančester junajteda i Vest Hema. Svakako da nismo u dobroj situaciji, Monako je u prednosti zbog svega što je uradio u Londonu", rekao je Arsen Venger.

Francuz se vraća na stadion gdje je donio trofeje svjestan podatka da nijedan tim u Ligi šampiona do sada nije nadoknadio minus od dva gola i prošao nakon što je izgubio kod kuće prvi meč.

"Ovo je meč koji će pokazati da li smo sazreli za evropske izazove", objasnio je trener „kneževa” Leonardo Žardim.

Bonus video: