Anderson vuče Lacio, poraz Rome od Sampdorije

0 komentar(a)
Felipe Anderson, Foto: Beta/AP
Felipe Anderson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.03.2015. 22:12h

Lacio je nastavio s odličnim partijama i nakon pobjede nad Torinom ostao sam na trećem mjestu Serije A.

Rimljani su slavili sa 2:0 golovima trenutno možda i najboljeg igrača lige Felipea Andersona koji je u 71. i 78. minutu lako izašao na kraj s odbranom "bikova".

"Da li bih mijenjao Andersona za Nejmara? Ne znam šta bih vam rekao na to pitanje, ali sam siguran da Felipe može i bolje od onoga što smo vidjeli do sada. Vidim i da ga već upoređuju sa Kristijanom Ronaldom... Ne dopada mi se to, pustite momka da se razvija na miru", rekao je trener "nebesko-plavih" Stefano Pioli.

Lacio sada ima tri boda više od Napolija na 4. mjestu, a u borbu za mjesto koje vodi u Ligu šampiona se opet uključila i Fiorentina.

"Viola" je uprkos velikoj dominaciji gubila čitavo drugo poluvrijeme protiv Milana (strijelac Matija Destro u 56. minutu), da bi u posljednjih desetak minuta Hoakin režirao preokret.

Španac je prvo perfektno centrirao za pogodak glavom Gonsala Rodrigesa, a onda i sam na isti način matirao Dijega Lopesa u 89. Milanu više spasa nije bilo, iako je Destro u sudijskoj nadoknadi imao zicer za remi...

Vinćenco Montela ni u drugom meču zaredom nije mogao da računa na povrijeđenog Stefana Savića.

"Milan je mogao da povede u prvom poluvremenu, a onda je dao gol u trenucima kada smo bili mnogo bolji. Kasnije smo pokazali karakter ekipe koja želi da ide u Ligu šampiona", istakao je Montela.

U potpunom kontraritmu je Roma koju je pobijedila Sampdorija u Rimu sa 2:0.

Golman gostiju Emilijano Vivijano je 60 minuta bio najbolji akter meča, a onda je Roma kažnjena za velike premašaje - prvo Lorenco de Silvestri, a onda i Luis Murijel, donijeli su tri boda sastavu Siniše Mihajlovića.

"Vučica" sada na drugom mjestu ima samo bod više od gradskog rivala Lacija.

Rezultati

Fiorentina - Milan 2:1 (Rodriges 83, Hoakin 89 - Destro 56)

Torino - Lacio 0:2 (Anderson 71, 78)

Roma - Sampdorija 0:2 (De Silvestri 60, Murijel 78)

Nedjelja

Verona - Napoli 2:0

Inter - Ćezena 1:1

Atalanta - Udineze 0:0

Đenova - Kjevo 0:2

Sasuolo - Parma 4:1

Subota

Palermo - Juventus 0:1

Kaljari - Empoli 1:1

Bonus video: