Bekenbauer: Gvardiola je sjajan

0 komentar(a)
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.03.2015. 19:20h

U Bajernu ne žele tek tako da se odreknu trenera kakav je Pep Gvardiola. Tako nešto se može zaključiti iz izjave Franca Bekenbauera, počasnog predsjednika Bavaraca.

Kajzer Franc je pohvalio rad španskog trenera i pojasnio da bi želio da Gvardiola ostane u Minhenu "do kraja života".

"Gvardiola je donio novu filozofiju u klub. Njemu ne treba ugovor zato što je tip trenera koji će doći i otići kad god želi. Bajern bi ga zadržao do kraja života i nadam se da će ostati što duže. Jer nema boljeg od njega. Svaka čast Jupu Hajnkesu koji je fantastičan, ali Pep je našao idealnu kombinaciju između "tiki-take" i tradicionalnog stila Bajerna", rekao je Bekenbauer.

Bekenbaueru smeta ponašanje Franka Riberija i Džeroma Boatenga.

"Riberi često ima ružne situacije na terenu i ne smije da gubi živce čak i kada je isprovociran. Poznato je da često reaguje i protivnici to žekle da iskoriste. Slično je i sa Boatengom. Neko mora da razgovara sa njima, jer ovako štete Bajernu", dodao je Bekenbauer i najavio promjene u bliskoj budućnosti:

"Svjesni smo da Bajern neće biti šampion narednih 10 godina. Igrači poput Riberija, Arjena Robena ili Bastijana Švajnštajgera ne mogu da traju vječno. Dogodiće se velike promjene u naredne dvije ili tri godine", istakao je legendarni Njemac.

Bonus video: