Real Madrid prekinuo niz neuspjeha

6 komentar(a)
Garet Bejl, Foto: Reuters
Garet Bejl, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2015. 22:19h

Prvak Evrope izlazi iz rezultatske i krize u igri. Real Madrid je slavio pobjedu pred svojomm publikom nad Levanteom (2:0), kojem nije pomoglo ni što se veći dio utakmice branio sa cijelom ekipom u svom šesnaestercu.

"Merengesi" su silovito krenuli i već u prvih desetak minta su promašili sijaset šansi. Bejl i Benzema su probijali sa strana kaznenog prostora, Kristijano Ronaldo je pogodio strativu... Bilo je očigledno da Levante nema šta da traži.

Ipak, kapitulirali su tek u 18. minutu kada je jedan igrač glavom sa gol linije izbacio loptu nakon udarca Kristijana Ronalda, Velšanin Garet Bejl je bio na pravom mjestu i sa 12 metara je nebranjivo pogodio gornji desni ugao.

Sve je potom bilo lakše za izabranike Karla Anćelotija, koji na ovaj duel nije mogao da računa samo na sjajnog Kolumbijca, Hamesa Rodrigesa.

Kristijano Ronaldo nije pogodio ni u drugom meču zaredom, ali je asistirao bejlu kod drugog gola u 40. minutu. Real je prišao na svega bod zaostatka za liderom Barselonom

I Sevilja je poput Reala sve završila u prvom dijelu. Fenomenalni Kolumbijac Karlos Baka je bio nezadrživ za defanzivce Elćea. Baka je prvi gol postigao sa penala u 18, a drugim u 31. minutu potopio je sve nade slabašnog rivala.

Konačan rezultat u 81. minutu postavio je Gameiro, koji je osam minuta ranije zamijenio Baku.

Malaga je opravdala ulogu favorita protiv "fenjeraša" Kordobe, dok je Almerija u podnevnom terminu odigrala bez golova sa Viljarealom.

Rezultati 27. kola

Real Madrid - Levante 2:0 (Bejl 18, 40)

Sevilja - Elće 3:0 (Baka 18, 31. penal, Gameiro 81)

Malaga - Kordoba 2:0 (Huanmi 48, Amrabat 84)

Almerija - Viljareal 0:0

Ponedjeljak

Hetafe - Sosijedad (20.45)

Subota

Espanjol - Atletiko M. 0:0

Eibar - Barselona 0:2

Selta - Atletik B. 1:2

Rajo - Granada 3:1

Petak

Valensija - Deportivo 2:0

Bonus video: