Vujačić u posljednji čas presudio Zećanima

78 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vujačić, Budućnost - Zeta, Foto: Vesko Belojevic
Aleksandar Vujačić, Budućnost - Zeta, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 14.03.2015. 15:20h

Duel dvije ekipe koje su tokom zimske pauze ostale bez najboljih strijelaca završen je pobjedom tima koji je iskoristio jednu od pet šansi - Budućnost se ispromašivala do 87. minutu, kada je lijepu akciju i asistenciju Raspopovića u gol pretvorio centarfor Vujačić.

"Moram da budem zadovoljan pobjedom, jer smo izgarali da je ostvarimo. Momci su igrali pod pritiskom, jer se govorilo i pisalo da ne mogu da pobijede na našem terenu", kazao je trener Budućnosti Dragan Radojičić.

Malo je nedostajalo da treći put zaredom Budućnost ne pobijedi i ne postigne gol pod Goricom. A, mogla je znatno ranije da riješi meč...

Dvije dobre prilike u prvom dijelu imao je Raičević, oba puta odbranio je Petković.

Zicer je promašio i Flavio, čiji je udarac završio pored gola. Realizacija je očigledno veliki problem, nema Adrovića, koji je za crnogorske prilike pravi predator u šesnaestercu.

"Koliko samo puta kažem mojim igračima da ne komplikuju pred golom, da riješe na najjednostavniji mogući način, ali oni kao da hoće da daju gol što efektnije. Radimo na tome na treninzima, moraćemo izgleda još više", ističe Radojičić.

Koliko tek Zeti fali Orlandić... Gosti su bili bezopasni, nekonkretni u napadu, rijetko pred golom protivnika, a i tada sa malo igrača u završnici.

Makar su se dobro branili u drugom dijelu, jer Budućnost nije imala ništa sve do 86. minuta, kada je Ilinčićev šut, nakon prodora i ubacivanja Raspopovića, izblokirao Jakšić.

Minut kasnije Budućnost je konačno povela, a Zeta do kraja uradila više u napadu, nego tokom cijelog susreta.

Vlaisavljević je mogao da izjednači, umalo nije iskoristio smušenost odbrane Budućnosti i grešku Simovića.

"Pokušavali smo da se odbranimo, bili smo dosta uspješni do finiša, ali, kada se sve sabere, nismo bili na nivou prethodnih mečeva. Ovoga puta reakcija nakon primljenog gola bila je pozitivna, imali smo dvije situacije iz kojih smo mogli, i morali, da izjednačimo, ali to nikako ne umanjuje zasluženu pobjedu Budućnosti", rekao je trener Zete Mladen Lambulić.

Bonus video: