Barnli iznenadio Siti, Čelzi na korak do titule, Arsenalu londonski derbi

55 pregleda 0 komentar(a)
Barnli, Foto: Beta/AP
Barnli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.03.2015. 19:35h

Barnli je znatno umanjio šanse Mančester sitija u borbi za titulu. Lider Čelzi, naime, ima pet bodova više, ali i dvije utakmice manje.

Iako je Siti tokom većeg dijela utakmice imao incijativu i posjed lopte, borbeni fudbaleri Barnlija su izborili veliku pobjedu sa 1:0, fantastičnim golom Džordža Bojda u 61. minutu.

Bojdu je drugi gol protiv "građana" ove sezone postigao snažnim "drop-kikom" sa ivice kaznenog prostora poslije jednog odbitka, donijevši važna tri boda svom timu kako bi i naredne sezone igrao u najelitnijem engleskom takmičenju.

U 75.minutu je u igru ušao i Stevan Jovetić, koji je zamijenio Davida Silvu

Meč na stadionu Tarf Mur obilježio je i vezista Frank Lampard, koji je odigrao 600. utakmicu u Premijer ligi i postao tek drugi igrač istoriji tog takmičenja, poslije legendarnog Rajana Gigsa.

Arsenal je bio siguran i ubjedljiv u londonskom derbiju na "Emirejtsu" protiv Vest Hema sa 3:0, i uspješno nastavio borbu za mjesta koje vode u Ligu šampiona.

Ekipa Arsena Venger slavila je golovima Olivijea Žirua u 45, Arona Remzija u 81. i Matjea Flaminija u 83. minutu.

Hest Hem je na startu bio hit prvenstva, bio je u vrhu, ali tim Sema Alardajsa sada ni sedmi meč u nizu ne zna za pobjedu.

"Tobdžije" su pokazale da se nalaze u odličnoj formi i sasvim zasluženo su došle do nova tri boda.

Fudbaleri Aston Vile raspucali su se na gostovanju Sanderlendu, gdje su u prvom poluvremenu postigli četiri gola. Paradoks je da je tim iz Birmingema u dosadašnjem toku sezone postigao samo 15 golova, od kojih čak osam u posljednje tri utakmice.

Odbrana Sanderlenda nije imala rješenje za napadački duet Benteke/Agbonlahor, koji su se po dva puta upisali u listu strijelaca.

Vest Bromvič Albion pobjegao je iz donjeg dijela tabele pobedom na svom terenu protiv neugodnog Stouka sa 1:0. Tri boda VBA donio je nigerijski napadač Braun Ideje.

U premijernom meču dana, Kristal Palas je pobijedio na svom terenu Kvins Park Rendžers sa 3:1. Pitanje pobjednika na ovom meču riješeno je već poslije prvog poluvremena, pošto je Kristal Palas poveo sa 3:0. Golove za domaću ekipu postigli su Vilfred Zaha u 21, Džejms Makartur u 42. i Džoel Vord u 42. minutu.

Jedini gol u drugom poluvremenu postigli su gosti, i to Mat Filips sedam minuta prije kraja meča.

Rezultati

Kristal Palas - KPR 3:1 (Zaha 21, Mekartur 40, Vord 44. - Filip 83)

Arsenal - Vest Hem 3:0 (Zziru 45, Remzi 81, Flamini 83)

Lester - Hal 0:0

Sanderlend - Aston Vila 0:4 (Benteke 16, 44, Agbonlahor 18, 37)

VBA - Stouk 1:0 (Ideje 19)

Barnli - Mančester siti 1:0 (Bojd 61)

Sjutra

Čelzi - Sautempton (14.30)

Everton - Njukasl (17)

Mančester junajted - Totenhem

Ponedjeljak

Svonsi - Liverpul (21)

Tabela: Čelzi 63, Mančester siti 58, Arsenal 57, Mančester junajted 53, Liverpul 53, Sautempton 49...

Bonus video: