Lev sa Njemcima brani titulu na Mundijalu u Rusiji

0 komentar(a)
Joakim Lev, Foto: Reuters
Joakim Lev, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2015. 15:48h

Joakim Lev produžio je ugovor i vodiće Njemačku, aktuelnog prvaka svijeta, do 2018, odnosno do kraja Mundijala u Rusiji, saopštila je danas Fudbalska federacija Njemačke (DFB).

Pedesetšestogodišnjem Levu je prethodni ugovor isticao po završetku šampionata Evrope u Francuskoj 2016.

"Pristao sam svim srcem i umom da produžim ugovor", rekao je Lev, i naglasio da sa "pancerima" želi da ostvari još ciljeva.

"Odlično se slažemo i dijelimo zajedničke ciljeve. Zajedno smo osvojili titulu svjetskog šampiona i želimo da to iskustvo ponovo proživimo", rekaje Lev.

Predsjednik FDB Volfgang Nirsbah rekao je da je njemačka reprezentacija imala velike koristi od Levovog stručnog znanja, odlučnosti i samopouzdanja.

"Zajednički cilj nam je da ostanemo na vrhu svjetskog fudbala i učinićemo sve da to postignemo", rekao je Nirsbah.

Njemački stručnjak predvodio je "Elf" šampionatu Evrope 2008, kada su u finalu sa 1:0 izgubili od Španije, da bi na Mundijalu u Južnoj Africi dvije godine kasnije njegov tim bio poražen u polufinalu, takođe od Španije istim rezultatom.

Prije trijumfa u Brazilu, koji će ostati upamćen po torpedovanju domaćina sa 7:1 u polufinalu, Njemačka je u polufinalu šampionata Evrope 2012. godine izgubila od Italije sa 2:1.

Bonus video: