Za eliminaciju Čelzija igračima PSŽ-a još po 150 hiljada eura

3 komentar(a)
Pari Sen Žermen, Foto: Beta-AP
Pari Sen Žermen, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.03.2015. 11:58h

Plasman u četvrtfinale Lige šampiona donio je svakom igraču Pari Sen Žermena po 100 hiljada eura premije. Međutim, zbog herojskog uspjeha u osmini finala protiv Čelzija, predsjednik Parižana Naser El Kelaifi je odlučio da igrače dodatno nagradi sa po 150 hiljada eura.

El Kelaifi je, inače, desna ruka katarskog Emira, Šeika Tamim bin Hamad Al-Tanija, čiji je investicioni fond vlasnik kluba, a "težak" je sedam milijardi dolara, pa svakako nema problema da mrvice bogatstva potroši na "zaposlene" u svojoj fudbalskoj akviziciji.

Ako PSŽ preskoči i sljedeću prepreku i izbori polufinale LŠ, igrači će biti nagrađeni sa po 450 hiljada. U slučaju prolaska u finale slijedi dodatnih 700 eura po glavi.

Osvajanje Lige prvaka donijeće svakom od igrača nagradu od milion eura.

Koliko je to raskošna nagrada Pari Sen Žermena, svjedoči poređenje sa bonusom koji su za osvajanje desetog naslova prvaka Europe dobili igrači Reala prošle godine, a koji je iznosio 600 hiljada eura po igraču.

Svoju vrijednost, naravno, ima i odbrana titule u Francuskoj, pa trijumf u borbi sa Lionom i Marsejom igračima donosi po 400 hiljada eura.

Bonus video: