Englezi zgroženi ponašanjem igrača Čelzija kod isključenja Ibrahimovića

8 komentar(a)
kARIKATURA, Foto: GOAL.COM
kARIKATURA, Foto: GOAL.COM
Ažurirano: 12.03.2015. 16:55h

Engleski mediji, analitičari i bivši fudbaleri zgroženi su ponašanjem igrača Čelzija u trenucima dok je očajni sudija Bjornd Kujpres vadio iz džepa crveni karton za Zlatana Ibrahimovića.

Gotovo svi igrači iz Murinjove početne jedanaestorice opkolili su holandskog arbitra nakon faula nad Oskarom i, opšte je mišljenje, napravili dodatni pritisak na Kajpersa da prestrogo isključi najboljeg fudbalera protivničkog tima.

"Razumljivo je zašto je Kujpers pokazao crveni karton, bila je to teška odluka, ali reakcija igrača Čelzija nije razumljiva! Pretjerali su, pogotovo kapiten Džon Teri, koji je bio spreman za rat", piše novinar BBC-ja, Fil Meknalti.

"Jedino golman Tibo Kurtoa nije učestvovao u ovoj sramoti", dodaje se u tekstu na portalu britanskog javnog servisa.

Džejmi Karager, bivši štoper Liverpula, sada analitičar na Skaj sportsu, osuo je paljbu po Žozeu Murinju.

"Reakcija igrača Čelzija bila je sramotna. To je tipično za ekipe koje trenira Žoze Murinjo. Respektujem svaku ekipu koju je vodio do sada, ali ne mogu da ih volim zbog ovakvih situacija", poručio je Karager.

S njim se složio i nekadašnji vezista reprezentacije Argentine, Osvaldo-Osi Ardiljes.

"Bilo je neugodno gledati kako se sramote igrači Čelzija. Zaista ne ne razumijem zašto se ova grupa sjajnih fudbalera tako ponaša", kazao je Argentinac.

Izjava Zlatana Ibrahimovića - "oko mene se okupilo 11 bebica" - inspirisala je poznati fudbalski portal "Goal.com" da objavi sjajnu karikaturu.

PSŽ je sinoć nakon produžetaka izborio 2:2 protiv Čelzija i plasman u četvrtfinale Lige šampiona, iako je punih 90 minuta - 60 u regularnom dijelu i 30 u produžecima - igrao s igračem manje.

Bonus video: