Dijego Forlan se povukao iz reprezentacije Urugvaja

1 komentar(a)
Forlan, Foto: REUTERS
Forlan, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.03.2015. 09:32h

Urugvajski fudbaler Dijego Forlan povukao se danas iz reprezentativnog fudbala, rekavši da je vrijeme da nova generacija igrača ostavi trag u nacionalnom timu njegove zemlje.

"Naravno, ovo je bila veoma teška odluka, ali je vreme da se napravi put za novu generaciju igrača", rekao je Forlan, koji je sa Urugvajem nastupio na tri svjetska prvenstva.

Ovaj 35-godišnji napadač je tokom 12 godina za reprezentaciju svoje zemlje nastupio 112 puta, a postigao je 36 golova.

Forlan je odluku saopštio u Osaki, gdje igra za lokalni Sereso. Očekuje se da se iz fudbala povuče kada mu na kraju sezone istekne ugovor sa tim japanskim klubom.

On je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010 godine bio najbolji igrač i strijelac, na takmičenju na kojem je Urugvaj došao do polufinala.

Iako u Seresu zarađuje oko pet miliona eura godišnje, Forlan igra svoj vjerovatno najlošiji fudbal u karijeri, postigavši samo sedam golova na 26 utakmica.

Forlan je profesionalnu karijeru počeo u Independijenteu, potom je nastupao u Evropi za Mančester junajted, Viljareal, Atletiko Madrid i Inter, da bi prije Seresa otišao u brazilski Internasional.

Bonus video: