Blan hvali svoj tim, Ibrahimović ljut na sudiju i igrače Čelzija: Oni su bebe

0 komentar(a)
Blan i Murinjo, Foto: Beta/AP
Blan i Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.03.2015. 08:49h

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan izjavio je da su njegovi fudbaleri bili sjajni protiv Čelzija, koga su eliminisali i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

"Igrali smo izvanredno, od početka do kraja. Bio sam iznenađen kako su moji fudbaleri ostali smireni, iako su veći dio susreta bili sa igračem manje. Bila je to fantastična igra cijele ekipe", rekao je Blan.

PSŽ je poslije produžetka eliminisao Čelzi, iako je od 31. minuta u revanšu imao igrača manje, zbog direktnog crvenog kartona Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimovića je arbitar Bjorn Kujpers isključio zbog starta sa dvije noge nad Oskarom. Ovaj švedski napadač kritikovao je poslije susreta protivničke igrače, nazvavši ih "bebama".

Kad sam vidio sudiju da pokazuje crveni karton, pomislio sam da ne zna šta radi i da je vidio nešto sasvim drugo. Međutim, to nije najgore što mi se desilo, najgori su bili igrači Čelzija, okupili su se oko mene kao "bebice"", u svom stilu izjavio je Ibrahimović za Skaj.

On se zahvalio saigračima što su izborili četvrtfinale, jer su, kako je naveo igrali srcem.

Na pitanje da li je moguće da ove sezone konačno ostvari san i osvoji Ligu šampiona Ibrahimović je rekao:

"Sve je moguće".

PSŽ se plasirao u četvrtfinale uz Bajern Minhen, Porto i Real Madrid.

Murinjo: Navijam da Siti eliminiše Barselonu iz LŠ

Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je da se nada da će Mančester siti eliminisati Barselonu u osmini finala Lige šampiona jer bi u suprotnom "građani" bili fokusirani samo na trku za titulu Premijer lige.

Barselona je prvi meč na Etihadu pobijedila sa 2:1, ali portugalski stručnjak vjeruje da Siti može da nadoknadi prednost.

"Nadam se da će Siti izbaciti Barselonu jer bi se odranila čast engleskog fudbala, zemlje koju podržavam i u kojoj radim. Biće veoma teško, ali mislim da Siti ima šanse. Posebno navijam za Siti jer ukoliko ispadne biće skoncentrisan samo na Premijer ligu", rekao je Murinjo za Mundo Deportivo.

Portugalac je u Barseloni radio 1996. godine kao prevodilac i pomoćni trener Bobiju Robsonu, ali je kasnije postao "ljuti" protivnik katalonskog kluba poslije duela protiv Čelzija, Intera i madridskog Reala.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Barselone i Mančester sitija igra se 18. marta na Nou Kampu.

Bonus video: