Marić: Lijepo je biti na plus sedam, ali daleko od toga da je gotovo

"Lijepo je biti prvi, lijepo je imati toliku prednost, ali nije ništa gotovo. Još ima da se igra, biće još derbija, gubiće se još bodova, a fudbal je čudna igra", komentarisao je trener Rudara nakon današnje, glatke pobjede nad Mornarom na kampu FSCG (3:0).
6 komentar(a)
Mirko Marić, Foto: Vesko Belojevic
Mirko Marić, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 11.03.2015. 18:32h

"Sedam bodova je ogromna prednost u svim ligama, osim u Engleskoj", izjavio je nedavno trener Čelzija Žoze Murinjo komentarišući bijeg na plus sedam u odnosu na Mančester siti.

Nije, naravno, mislio na Crnu Goru, ali kao da je mislio - niko nikada u CFL-u nije nadoknadio sedam bodova zaostataka u drugoj polusezoni.

A Rudar, 12 kola prije kraja, ima sedam bodova više od Mladosti, čak devet od Sutjeske, 12 od Budućnosti, koja ima utakmicu manje.

Je li pred nama najmanje neizvjestan treći krug prvenstva u nezavisnoj Crnoj Gori? Marić, naravno, ne misli tako...

"Lijepo je biti prvi, lijepo je imati toliku prednost, ali nije ništa gotovo. Još ima da se igra, biće još derbija, gubiće se još bodova, a fudbal je čudna igra", komentarisao je trener Rudara nakon današnje, glatke pobjede nad Mornarom na kampu FSCG (3:0).

Njegov tim već u subotu ima i meč loptu - gostuje drugoplasiranoj Mladosti. Ako pobijedi, šampanjac će biti na hlađenju, čak 11 kola prije kraja. Jer, 10 bodova bi bila prevelika razlika, čak i u Engleskoj.

"Nije odlučujući derbi. Da je onaj u pretposljednjem kolu, bio bi odlučujući. Vjerujte mi, ima još puno da se igra i moramo da budemo ozbiljni", ne da se Marić.

U svakom slučaju, Pljevljaci su kristalni favoriti da osvoje titulu nakon treće pobjede u nizu i četvrtog proljećnog meča u kojem nisu primili gol, te još jednog kiksa najbližih konkurenata - poraza Mladosti i remija Sutjeske.

Utakmica sa Mornarom, igrana na kampu FSCG zbog snijega u Pljevljima, je jedna od onih u kojima se ne osvajaju - već gube titule.

Pljevljaci, koji su jesenas poraženi u Baru sa 2:1, položili su ispit sa najvećom ocjenom i baš u utakmici u kojoj su bili veliki favoriti, pokazali da imaju šampionski potencijal.

Odavno na crnogorskim terenima nije viđena takva dominacija jednog tima kao što je bio danas slučaj, naročito u prvom poluvremenu.

"Bili smo srećni što smo prvi dio završili sa samo dva gola u mreži, moglo je da bude puno ubjedljivije", iskren je Mladen Vukićević, trener Mornara.

Pljevljaci su u prvih 45 minuta probijali formalne goste kako su htjeli - kroz sredinu, po bokovima, kratkim pasovima, preciznim ubacivanjima u prazan prostor, prije svega Vlahovića.

Jedna takva akcija upalila je u 19. minutu, nakon što je golman Mornara Ivanović prethodno skinuo dva zicera Japancu Nomi. Vlahović je lansirao Jovovića, koji je na granici ofsajda pobjegao protivničkoj odbrani i nesebično dodao do Igora Ivanovića, koji je pogodio praznu mrežu za 1:0.

Strijelac prvog gola u 26. minutu je pogodio stativu nakon najljepe akcije na meču (učestvovali Vlahović, Noma i Kato), da bi u 39. postigao drugi pogodak, topovski udarcem od stative sa 15-ak metara.

Barani su u nastavku konačno zaprijetili Rudaru (prečka rezerviste Laloševića, šansa Luke Merdovića), ali su se prilike nesmanjenom žestinom ređale na drugoj strani. Jovović, Noma, Đurić, Nestorović... lopta nije htjela u mrežu, ili je Ivanović branio sve, dok rezervista Vule Vujačić nije pobjegao odbrani za konačnih 3:0 u 81. minutu...

Bonus video: