Inter hoće Jovetića, Manćini vodi glavnu riječ u pregovorima

0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta-AP
Jovetić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.03.2015. 17:43h

Italija je obećana zemlja za Stevana Jovetića, prenose mediji sa Apenina i donose informaciju po kojoj je crnogorski napadač na meti Intera za ljetnji prelazni rok.

Interesovanje milanskog velikana za fudbalera Mančester sitija nije novo, ali je ovog puta izgleda situacija bitno ozbiljnija nakon što se u sve umiješao trener "crno-plavih" Roberto Manćini.

Manćo i dalje ima veoma dobre kontakte u Mančesteru, gdje je radio skoro tri sezone, i navodno već je krenuo u pregovore sa "građanima" oko Jovetića.

Inter nije jedini tim iz Italije koji želi bivšeg golgetera Fiorentine, tu je i Juventus, ali dobro obaviješteni novinar Đanluka di Marcio ističe da je Manćinijev plan za ljetnji prelazni rok sasvim jasan i da se Jo-Jo tu savršeno uklapa. Navodno je i Jovetićev menadžer Falji Ramadani prošle sedmice bio u Milanu zbog mogućeg transfera.

Inter prati Jovetića još iz perioda kada je igrao za Fiorentinu, ali nije mogao da se takmiči sa Sitijem koji je jedini u tom trenutku bio spreman da ponudi isključivo keš za dolazak našeg fudbalera.

Interesovanje je ponovljeno u januarskom prelaznom roku, ali je Siti tada kategorički odbio da pozajmi Jovetića, dok Inter nije bio spreman da odmah kupuje...

Jovetić je 2013. godine prešao iz Fiorentine u Siti za 30 miliona eura, do sada je odigrao 32 utakmice i postigao 11 golova.

Ove sezone je bio strijelac pet puta, a situacija se za njega bitno promijenila krajem januara kada ga menadžer Manuel Pelegrini nije uvrstio na spisak za Ligu šampiona.

"Ta odluka me je ubila", nedavno je priznao Jovetić za engleske medije.

Slučajnost ili ne, ali Jovetić od kada je progovorio otvoreno o situaciji u timu nije nijednom bio ni na klupi engleskog šampiona.

Bonus video: