Real jedva prošao, zvižduci za šampiona usred Madrida

Šalke slavio sa 4:3 i ispao, Porto deklasirao Bazen kod kuće sa 4:0
12 komentar(a)
Klas Jan Huntelar, Foto: Reuters
Klas Jan Huntelar, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2015. 21:50h

Šampion je nastavio put ka odbrani trofeja, ali se u Madridu večeras zviždalo jednako kao da je Real ispao iz Lige šampiona.

Kako i ne bi kada je Šalke 90 minuta djelovao toliko opasno da je u sudijskoj nadoknadi čak i imao dvije dobre prilike da pobijedi sa dva razlike i pošalje "merengese" kući. Kakav bi to šok bio... Vjerovatno i kraj za Karla Anćelotija.

Ali, ni ovako uzbuđenja nije nedostajalo - Šalke je pobijedio sa 4:3, ali sada samo može da žali zato što je prvu utakmicu kod kuće praktično predao "kralju" bez borbe kada je bilo 2:0 golovima Kristijana Ronalda i Marsela.

Di Mateo: Gorak ukus...

Konkretno, Roberto di Mateo može da se hvata za glavu kada se prisjeti kako je njegov tim na "Feltins areni" dozvolio Realu da ga pobijedi bez problema, jer "kraljevsko-plavi" gotovo da nisu imali želju da napadnu velikana. Zbog toga su i eliminisani, zbog strahopoštovanja i respekta prema Ronaldu i družini...

"Ostaje gorak ukus nakon utakmice u kojoj date četiri gola Realu u Madridu, a ispadnete iz Lige šampiona. To je fudbal", rekao je Di Mateo, kojeg izgleda nije mnogo potresla ovakva eliminacija:

"Dali smo sve što smo imali, ali nije bilo dovoljno. Sada se okrećemo Bundes ligi, kroz domaće prvenstvo moramo da izborimo Ligu šampiona i naredne godine", istakao je Italijan.

Šalke je u revanšu poveo golom Kristijana Fuhsa, ali je Ronaldo glavom poravnao i vratio mir kod navijača koji su već bili počeli da negoduju.

Anćeloti: Ovako nećemo stići daleko

"Sramotom do četvrtfinala", napisala je madridska "Marka" i dodala da je iz svega jedino dobro što je Real prošao.

"Ovakvom igrom ne možemo stići daleko ove sezone, ciljevi koji su postavljeni baš onda i nisu realni. Nemam mnogo da kažem o našoj igri, ona nije bila na nivou, vidi se da imamo pad u igri već neko vrijeme", rekao je Anćeloti.

Kod 1:1, niko od tih pedesetak hiljada na stadionu nije mogao da pretpostavi kakva ih noć tek čeka, iako je Real već do poluvremena dao još jedan gol (2:2, strijelci prvo Klas-Jan Huntelar, pa Ronaldo, opet glavom).

Karim Benzema je donio domaćinu prvu prednost u 53. minutu i od tog trenutka je Šalke pristao na fudbalski rat spuštenog garda.

Leroj Sane je izjednačio majstorijom u 57, Huntelar u 84. pokazao kakav je golgeter u pitanju, pa je Real posljednjih desetak minuta bio razbijen - niti je napadao, niti je imao defanzivni blok.

Eliminacija je visila u vazduhu, a prilike da dotuku šampiona imali su Sane i kapiten Benedikt Hevedes, ali se gostima iz Gelzenkirhena nije dalo da naprave veliku senzaciju.

"Zvižduci navijača? Normalni su i potpuno na mjestu. Mi smo tu da kažemo da smo odigrali loše i da neke stvari moraju da se mijenjaju. Ovako ne ide, ali kao i uvijek stojim iza svog tima. Bićemo bolji", dodao je italijanski trener.

Real je ovim porazom prekinuo seriju od 10 trijumfa u Ligi šampiona.

Četvorka Porta

A dok je u Madridu prštalo na sve strane, u Portugalu je sve bilo jasno kao dan - Porto je razbio Bazel sa 4:0 i plasirao se među osam najboljih (prvi meč u Švajcarskoj završen 1:1).

Jasin Braimi je najavio prolaz Porta u prvom dijelu iz slobodnog udarca, a onda su pogađali Ektor Erera, Kazemiro i Vinsent Abubakar, pa se nije osjetio izostanak Džeksona Martinesa.

Meč na "Dragau" je obilježila i teška povreda glave beka Danila koji se u prvom poluvremenu sudario sa svojim golmanom Fabijanom. Danilo je navodno već novi igrač Reala za narednu sezonu...

"Apsolutno smo zaslužili plasman u četvrtfinale. Nije nam svejedno zbog povrede Danila, sve je ono bilo dramatično", rekao je trener Porta Žulen Lopetegi.

Porto je sada jedini tim uz Čelzi koji nije izgubio ove sezone u Ligi šampiona.

Bonus video: