Martino opet pozvao Tevesa, nema Ikardija i Dibale

0 komentar(a)
Mauro Ikardi, Inter, Foto: Beta/AP
Mauro Ikardi, Inter, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.03.2015. 17:13h

Mauro Ikardi je jedan od najtraženijih napadača na planeti u ovom trenutku, s Karlosom Tevesom dijeli prvo mjesto na listi strijelaca u Seriji A (15 golova), ali i dalje mora da čeka red da zaigra za Argentinu.

Interov golgeter je, istina, debitovao za "gaučose" još u oktobru 2013. dok je bio član Sampdorije, ali Herardo Martino (koji je preuzeo mjesto selektora ljetos) još ga nije pozvao.

Martino se za prijateljske duele sa Salvadorom i Ekvadorom odlučio za provjerene snage u napadu - na spisku su Lionel Mesi, Serhio Aguero, Esekjel Laveci, Gonsalo Iguain i Teves.

Bivši trener Barselone je nedavno pričao otvoreno o Ikardiju i pojasnio da nije baš zadovoljan ponašanjem ovog igrača van terena.

"Ono što Mauro radi na terenu je apsolutno sjajno. Van njega, međutim, ima problema. Ako me pitate da li mi se dopada njegovo ponašanje reći ću vam: ne dopada mi se", rekao je Martino i djelimično dao odgovor na to zašto Ikardija nema na spisku.

Pored Ikardija, očekivalo se da šansu dobiju i neki drugi igrači koji nisu u prvom planu. Prije svih, tandem iz Palerma - napadač Paulo Dibala i ofanzivni vezista Franko Vaskes.

Spisak Argentine - golmani: Nahuel Guzman (Tigres), Serhio Romero (Sampdorija), Heronimo Ruli (Sosijedad);

Odbrana: Esekjel Garaj (Zenit), Pablo Sabaleta (Mančester siti), Markos Roho (Mančester junajted), Fakundo Ronkalja (Đenova), Mateo Musaćio (Viljarral), Lukas Orban (Valensija), Nikolas Otamendi (Valensija);

Sredina: Havijer Pastore (PSŽ), Anhel di Marija (Mančester junajted), Lukas Biglia (Lacio), Roberto Pereira (Juventus), Ever Banega (Sevilja), Enco Peres (Valensija), Havijer Maskerano (Barselona);

Napad: Esekjel Laveci (PSŽ), Serhio Aguero (Mančester siti), Gonsalo Iguain (Napoli), Karlos Teves (Juventus), Lionel Mesi (Barselona).

Bonus video: