Rudar iz Podgorice nišani Mladost i titulu

Sutjeska gostuje Mogrenu u Budvi, Budućnost protiv Bokelja u Kotoru. U Golubovcima Zeta - Petrovac, na Cetinju Lovćen - Berane. Sve utakmice počinju u 14.30 časova
2 komentar(a)
Noma, Foto: Vesko Belojevic
Noma, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 11.03.2015. 08:03h

Na istom mjestu gdje su prije tri dana bili formalni gosti, fudbaleri Rudara danas će biti formalni domaćini - lider šampionata dočekaće Mornar na kampu FSCG u vanrednom, 21. kolu Telekom 1. CFL.

Ekipa Mirka Marića je protiv Lovćena pokazala da i nije prevelika razlika gdje se igra utakmica - naprotiv, po jakom vjetru u Podgorici lopta je išla tačnije i brže nego po snijegu u Pljevljima.

Pljevljaci vraćaju dug Baranima

Pljevljaci, interesantno, igraju tri utakmice u Podgorici u razmaku od sedam dana – sve tri na Starom aerodromu, jer ih več u subotu očekuje derbi protiv Mladosti.

"Ipak smo mi kvalitetniji rival i bliži pobjedi bez obzira na kom terenu se igrala utakmica. Istina, Mornar igra veoma dobro ovog proljeća i sigurno se neće lako predati, ali i mi smo nakon početnog kiksa ušli u pravi ritam koji nas svakako čini favoritima. Revanš za jesenji poraz na Topolici samo je dodatni motiv momcima da daju sve od sebe, trijumfuju i naprave najbolju moguću uvertiru za derbi protiv Mladosti - kaže pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

Zanimljivo da je Mornar nanio Rudaru jedan od samo dva poraza u dosadašnjem dijelu sezone - u Baru je u oktobru bilo 2:1 za domaćina.

"U tri prethodna kola osvojili smo pet bodova, što je sasvim zadovoljavajuće. Međutim, sada nas očekuje najteži ispit u ovom dijelu prvenstva. Neću trošiti riječi o kvalitetu ekipe Rudara. U pitanju je skup kvalitetnih pojedinaca odlično ukomponovanih u tim. Igraćemo otvorenog garda, jer drugačije nismo navikli", rekao je trener Mornara Mladen Vukićević.

Mladost u Radanovićima

Mladost, najbliži pratilac Rudaru, ekipa koja za Pljevljacima kasni četiri boda, ima teži zadatak - gostuje Grblju u Radanovićima.

Podgoričani su, međutim, u nestvarnoj seriji od 15 utakmica bez poraza i favoriti su protiv tima kojeg su jesenas na svom stadionu savladali sa 2:0, golovima Đalca i Šćepanovića u drugom poluvremenu.

"Titula nije imperativ, ali iza nas je sjajna serija i u skladu sa tim se ponašamo na svakoj utakmici. Idemo na pobjedu", kaže Marko Šćepanović.

Grbalj je razočarao u nedjelju u Baru, gdje je poražen 2:0.

"Još nismo slavili u drugom dijelu sezone. Dolazi nam jaka Mladost, sa opasnim napadačima, ali ćemo pokušati da ih zaustavimo. Ne odbranom, nego napadom – riječi su Gorana Milojka, veziste Grbljana.

Šansa za Sutjesku da veže dvije pobjede

Trećeplasirana Sutjeska, koja kasni sedam bodova za Rudarom, ima šansu da protiv Mogrena u Budvi veže drugu proljećnu pobjedu, nakon trijumfa nad Zetom prije tri dana.

"Čeka nas loš teren, ali nema alibija, naš cilj je pobjeda u svakom meču. Protiv Zete smo pokazali da sve zavisi od nas i vjerujem da smo se u toj utakmici oslobodili grča nakon dva vrlo teška kola na startu. I dalje smo kandidati za titulu, iako mnogi možda ne misle tako", kaže bek Nikšićana Slavko Lukić.

Četvrtoplasirana Budućnost (minus 12 za u odnosu na Rudar, uz utakmicu manje), u Kotoru će pokušati da se revanšira Bokelju za 2:2 na stadionu pod Goricom u prvom dijelu sezone, kada su gosti bili bliži pobjedi.

"Teška utakmica, Bokelj je pokazao da je u dobroj formi nakon što je zakinuo Sutjesku i slavio u Petrovcu. Mi, međutim, gledamo samo sebe, spremni smo i vjerujemo da možemo da osvojimo tri boda", kaže napadač Aleksandar Vujačić.

Četa Slobodana Draškovića, s druge strane, igra dobro u drugom dijelu sezone, a u subotu je spektakularnom pobjedom pod reflektorima u Petrovcu (3:0) prekinula seriju od šest mečeva bez trijumfa.

"U usponu smo forme i vjerujem da ćemo to opravdati u teškoj i veoma bitnoj utakmici", kaže Drašković.

Zeta u Golubovcima dočekuje Petrovac, dok je Lovćen apsolutni favorit protiv Berana na Obilića poljani.

Sve utakimice počinju u 14.30 časova.

Bonus video: