Anćelotijeve muke sa trijom "BBC"

"Nedostaje nam timski rad, igrači ne sarađuju, svi igraju kao pojedinci. Treba da poradimo na tome, da osmislimo još neki način napada", rekao je Anćeloti pred revanš sa Šalkeom
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2015. 11:22h

Realov revanš osmine finala protiv Šalkea bi u normalnoj situaciji bio „običan dan na poslu”, pobjeda od 2:0 u Njemačkoj daje Madriđanima velike šanse za prolaz, ali Karlo Anćeloti nema mira nakon serije loših igara i rezultata.

Real je za vikend izgubio prvo mjesto u Primeri koje je čuvao odavno, ne liči na tim koji je u prvom dijelu povezao 22 pobjede u svim takmičenjima.

Zato, okršaj sa Šalkeom može da bude svjetlo na kraju tunela za Italijana. Ili, ko zna, možda potvrda velike krize...

"Nedostaje nam timski rad, igrači ne sarađuju, svi igraju kao pojedinci. Treba da poradimo na tome, da osmislimo još neki način napada", rekao je Anćeloti.

Real je u subotu poražen od Atletik Bilbaa, a Anćeloti je nakon te utakmice prvi put (makar javno) priznao da je njegova ekipa u problemu. A problem najviše leži u napadu koji je ove sezone bio neumoljiv.

Napad je nedodirljiv

Popularni trio BBC (Benzema-Bejl-Ronaldo) izgubio je na svježini - Portugalac sve teže ulazi u šanse, Francuz ih slabo koristi, dok Velšanin nikako da pronađe sebe... Njih trojica su dali svega 15 golova u 2015.

"Oni su nedodirljivi i o njima nema potrebe da diskutujemo. Dugo su bili u dobroj formi, sada se situacija malo promijenila. Ali, da budemo iskreni, ostatak tima im trenutno baš ne pomaže", kazao je Anćeloti.

Iskusni Karleto je pojasnio da zna način kako da izvuče tim iz krize, ali španski mediji tvrde da se on u narednih nekoliko utakmica bori i za svoju budućnost u Madridu. Poslije slabih igara i rezultata, više nije siguran da ostaje.

"Ne možemo, niti hoćemo da mijenjamo sopstveni identitet. On nam je donio velike rezultate, trenutno nam ne ide, ali znam da možemo da se vratimo na pravi put - navodi bivši trener PSŽ-a, Čelzija, Milana, Juventusa, Parme...

U tim Reala se vraća Luka Modrić, koji se oporavio nakon skoro četiri mjeseca pauze. Hrvat, međutim, neće biti starter.

"Biće na klupi. Dobiće pola sata u drugom poluvremenu - otkrio je Anćeloti kakvi su mu planovi sa „plejmejkerom”.

Pobjeda sa stilom

Kvalitet i prednost iz Gelzenkirhena, Realu daju za pravo da pokuša da rutinski odigra revanš, iako je šampionu ovaj meč mnogo važniji nego što izgleda. Navijači, naime, vjeruju da od ove utakmice može da krene novi uspon forme kako bi do el klasika (22. marta u Barseloni) Real opet bio moćna mašinerija.

Pobjeda uz partiju koja dolikuje Realu, vjerovatno bi bila pravi lijek za Anćelotija.

Di Mateo: Treba nam perfektan dan

Šalkeu su šanse za prolaz svedene na minimum, ali trener Roberto di Mateo vjeruje da „kraljevsko-plavi” imaju snagu da odigraju ozbiljnu ulogu u Madridu.

"Da biste bili pravi protivnik Realu, morate da imate perfektan dan, ali i da vjerujete u loš momenat tima koji je preko puta vas. I ja vjerujem, znam da imam dobru grupu igrača koja je spremna da iz dana u dan napreduje. To je u fudbalu veoma važno", rekao je Di Mateo.

Porto bez Martinesa želi u četvrtfinale

Povreda Džeksona Martinesa u derbiju protiv Brage napravila je Portu neočekivani problem pred revanš osmine finala protiv Bazela.

Kolumbijcu je stradao mišić i neće igrati, ali „zmajevi” svakako važe za favorita nakon što su u prvoj utakmici u Švajcarskoj izborili dobar rezultat (1:1).

"Njegov izostanak nam stvara problem, jer nam Martines uvijek donese mnogo energije i kvaliteta u napadu. I bez njega, međutim, imamo šta da pokažemo. Vjerujem u četvrtfinale", rekao je trener Porta Žulen Lopetegi.

Portugalci su poslije osvajanja Lige šampiona 2004. samo jednom izborili plasman u četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja, dok je Bazel do sada samo jednom učestvovao u četvrtfinalu, i to prije 41 godinu.

Takođe, Porto je na svom stadionu neporažen u posljednjih osam utakmica u Ligi šampiona, a sada je i u seriji od šest trijumfa u domaćem prvenstvu.

"Osjećamo pozitivan pritisak pred revanš. Želimo da pobijedimo i ispišemo istoriju. Spremni smo na veliku borbu", kazao je vezista Bazela Taulant Džaka.

Bonus video: