Murinjo je zaslužan za moju karijeru

Igrač Bajerna je pohvalio i Luja van Gala i Pepa Gvardiolu.
57 pregleda 1 komentar(a)
Roben, Foto: BETA AP
Roben, Foto: BETA AP
Ažurirano: 09.03.2015. 12:44h

U moru igrača koji pjevaju ode o Žozeu Murinju, neočekivano se našla i jedna “krupna riba” - iako se nije naigrao kod njega u Čelziju, Arjen Roben je poručio da je Specijalni bio veoma značajan za njegovu karijeru.

Holanđanin je sarađivao sa Murinjom u Čelziju od 2004. do 2007. godine, kada mu je dozvoljeno da pređe u Real Madrid.

Roben je od tada postao jedan od najboljih igrača svijeta, a u razgovoru za “Dejli mejl” je poručio da ništa na zamjera nmkadašnjem treneru.

“Murinjo je bio veoma fer i izuzetno dobar prema meni. Jedini problem su bile povrede. Nije mogao da računa na mene. To je bilo frustrirajuće za obojicu”.

“Ali, sa fudbalske strane, bio je jako bitan za mene, mnogo mi je pomogao na psihološkom planu. Mislim da sam se dobro razvijao u Čelziju. Bio sam veoma mlad kada sam stigao, imao sam 20 godina, ali su problem bile povrede”.

“Tada ste mogli da čujete ljude da pričajzu da sam od stakla. Bio sam ljut, jer sam uvijek osjećao da moram da se branim, a sada znam da nešto nije bilo u redu sa mojim tijelom”

“Veoma sam eksplozivan igrač i sve mora da bude u redu sa mojim tijelom. Prošle godine sam počeo da radim sa osteopatom u Madridu i sada imam kontrolu nad sobom i znam dokle smijem da idem”, naglasio je Roben.

Holandski majstor je pohvalio i Luja van Gala, sa kojim je radio u Bajernu i reprezentaciji, čiji je bio glavni igrač u pohodu na 3. mjesto na Mundijalu u Brazilu.

“Od prvog dana, Van Gal me učinio bitnim. Dao mi je važnu ulogu i odigrao sam fenomenalnu prvu sezonu. Zahvalan sam mu na tome. On je trener koji čini da igrači koji su individualci igraju bolje za tim. To je sada rijetko”.

“Ubijeđen sam da će biti uspješan u Mančester junajtedu. Potrebno mu je vrijeme da igradi tim. Kada se kvalifikuje za Ligu šampiona, a ima i realne šanse da osvoji FA kup, svi će reći da je sezona veoma uspješna”.

Ljevonogi Holanđanin je na kraju pohvalio i Pepa Gvardiolu, sa kojim sarađuje u Bajernu.

“Imao sam privilegiju da radim sa mnogo dobrih igrača i Gvardiola je sigurno jedan od njih. Imam 31 godinu, ali sam u posljednjih 18 mjeseci napredovao kao igrač”.

“On je lud za fudbalom. U prvom razgovoru mi je rekao da sam mui važan i odmah sam počeo da uživam. Rekao mi je: 'Uživaj u fudbalu, uživaj u životu'. Time mi je odmah dao samopouzdanje”, zaključio je Roben.

Bonus video: