Šahin: Bilo bi bolje za nas da se Pirlo nije povrijedio

“Imali smo plan kako da tim zaustavimo u kojem igra Pirlo i on je savršeno funkcionisao do njegove povrede”, rekao je Šahin za “Kiker”.
0 komentar(a)
Andrea Pirlo i Ćiro Imobile, Foto: Beta/AP
Andrea Pirlo i Ćiro Imobile, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.03.2015. 11:18h

Andrea Pirlo je napustio teren u 37. minutu utakmice Juventus - Boruija Dortmund, a vezista “milionera” Nuri Šahin, koliko god to čudno zvučalo, smatra da je to bio plus za “staru damu”.

Turski internacionalac je ubijeđen da njegov tim ne bi izgubio (meč završen rezultatom 2:1) da je iskusni plejmejker ostao na terenu, jer je Jirgen Klop napravio jasan plan kako da ga zaustave.

“Ne želim da omalovažim bilo koga, ali bih volio da se Pirlo nije povrijedio. Njegovi slobodni udarci su savršeni, korneri veoma opasni i ima mnogo kvaliteta. Ali, imali smo plan kako da tim zaustavimo u kojem igra Pirlo i on je savršeno funkcionisao do njegove povrede”, rekao je Šahin za “Kiker”.

Igrač koji se nakon epizoda u Real Madridu i Liverpulu vratio na “Vestfalen” smatra da se Juve bolje prilagodio nakon povrede 35-godišnjeg veziste.

“Možda je neko mislio da Juventus neće naći rješenje za nas kada je Pirlo izašao. Ali, pronašli su ga i to im se isplatilo. Bez obzira na to, smatram da je Pirlo veličina, da će zauvijek biti legenda”, zaključio je Šahin.

Revanš u Dortmundu se igra 18. marta, a pitanje je da li će najkreativniji italijanski igrač u XXI vijeku biti spreman do tada.

Bonus video: