Atletiko će Simeoneu povećati platu na šest miliona eura

0 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2015. 11:09h

Mogućnost da od ljeta sjedne na klupu Mančester sitija, alarmirala je čeljne ljude Atletiko Madrida da spreme znatno povećanje plate za Dijega Simeonea, kako bi odbili svaku mogućnost da argentinski trener napusti "Visente Kalderon".

Iako je trenutno jedan od najcjenjenijih evropskih trenera, Simeone trenutno zarađuje dva i po miliona eura, mnogo manje od najplaćenijih stručnjaka širom Starog kontinenta.

Predsjednik Madriđana Enrike Serezo će Simeoneu povećati godišnju platu na šest miliona (bez bonusa) za trenera koji je vodio Atletiko do 120 pobjeda u 180 mečeva, te pet trofeja (titulu u Primeri, Kupu kralja, Super kupu Španije, Ligi Evrope i Super kupu Evrope).

Predsjednik Atletika, koji je, inače, filmski producent, planira da pregovore sa Simeoneom završi do kraja mjeseca, i učini ga jednim od najplaćenijih trenera.

Na listi najplaćenijih vodi Pep Gvardiola (12 miliona), ispred Žozea Murinja (10,2) i Arsena Vengera (8,2). Slijede Karlo Anćeloti (7,5) i Manuel Pelegrini (6,6 miliona).

Ostaje da se definiše završetak Simeonovog ugovora, jer aktuelni ističe u junu 2017. godine.

"El Ćolo" je već četvrtu sezonu na klupi "kolćonerosa", a stiglao je 23. decembra 2011. godine kada je zamijenio Gregorija Manzana, čija je ekipa u tom trenutku bila deseta na tabeli Primere...

Bonus video: