Anćeloti: "Mekom rukom" osvojio sam tri Lige šampiona

0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.03.2015. 18:45h

Jedan od najbojih trenera današnjice, Karlo Anćeloti, otkrio je španskoj "Marki" tajne uspjeha u trenerskoj kariejri u kojoj je osvojio tri Lige šampiona. Posljednju je popularni Karlito, čuvenu "decimu" osvojio sa madridskim Realom.

"Kada sam dolazio u Real svi su me savjetovali da je takav klub moguće voditi jedino "tvrdom rukom". Naravno da nijesam poslušao, i pokazao sam da i sa "mekom rukom" ja mogu osvojiti tri Lige šampiona", pohvalio se Anćeloti.

Posljednju je izvojevao u produžecima duela sa gradskim rivalom Atletikom, kojeg je samo 20 sekundi dijelilo od prvog naslova prvaka Evrope. Ipak...

"Ja vjerujem u ovu ekipu koja je osvojila puno trofeja u prethodnoj godini. Sada, međutim, nailazi period sezone u koji se svaka utakmica mora odigrati nevjerovatnim intenzitetom od samog starta. To pogotovo važi u slučaju da nam rival bude Atletiko, koji nam je jedini u kontinuitetu pravio problema i bio bolji od nas. No, ja imam podršku struktura kluba, imam iskustvo da ekipu vodim na svoj način do uspjeha i što je važno za uspjeh, imam i odličnu konkurenciju igrača u timu", zaključio je Anćeloti.

Bonus video: