Jovović dobio pola godine suspenzije zbog udaranja sudije!

267 pregleda 48 komentar(a)
Vladimir Jovović, Foto: Beta/AP
Vladimir Jovović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.03.2015. 16:36h

Kapiten Sutjeske i "A" reprezentativac Crne Gore Vladimir Jovović kažnjen je pola godine zabrane igranja fudbala zbog udaranja sudije Miloša Novovića na nedavnom derbiju protiv Budućnosti, kao i zbog udaranja protivničkog fudbalera.

U obrazloženju odluke disciplinske komisije FSCG piše:

"Igraču Sutjeske Vladimiru Jovoviću izrečena je jedinstvena disciplinska mjera zabrana igranja u trajanju od šest mjeseci zbog udaranja protivničkog igrača zatvorenom šakom u predjelu glave i leđa i fizičkog napada na zvaničnika utakmice Miloša Novovića na utakmici 18. kola Telekom 1. CFL odigrane između Sutjeske i Budućnosti”.

Kako je Jovović prošle sedmice već suspendovan na tri meča zbog udaranja sudije, u navedenih "pola godine" biće mu obračunato i vrijeme koje je već proveo van terena.

Zvanično najbolji fudbaler domaćeg šampionata u 2014. godini, jedini fudbaler koji se do reprezentacije probio iz domaće lige, otkrovenje Sutjeske i crnogorskog fudbala, igrač o kojem se pričalo i pisalo, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde - tako preko noći završava u fudbalskom bezdanu.

Je li pronašao rupu bez dna, ima li uopšte povratka, pokazaće vrijeme koje slijedi.

Jovović je propustiti sve utakmice Sutjeske do kraja sezone, utakmice reprezentacije protiv Rusije i Švedske, ko zna da li će na ljeto i moći da pronađe novi klub, s obzirom na to da mu suspenzija ističe tek u septembru...

To je, možda, u ovom momentu i najmanje bitno... Jovović je krenuo krivim putem i veliko je pitanje ima li više vremena za povratak na prave staze, one kojima je hodao do novembra prošle godine, utakmice protiv Švedske u kojoj se proslavio...

Novoviću mjesec dana

Kažnjen je i sudija derbija, Miloš Novović. On neće suditi u narednih mjesec dana zbog toga što nije prijavio da je dobio udarac od strane reprezentativca Vladimira Jovovića.

Novoviću se stavlja na teret "podnošenje nepotpunog izvještaja sa utakmice".

Trener Sutjeske Mile Tomić kažnjen je 400 eura zbog "nepoštovanja Kodeksa o ponašanju članova fudbalskih organizacija", dok je nikšićki klub kažnjen sa 500 eura zbog loše organizacije utakmice protiv Budućnosti.

Kako se navodi na sajtu FSCG, Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske Jovoviću, Tomiću i sudiji Novoviću.

Bonus video: