Bild: Lev na kormilu Njemačke do 2018. godine

0 komentar(a)
Joakim Lev, Foto: Reuters
Joakim Lev, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.03.2015. 13:41h

Joakim Lev je u završnoj je fazi pregovora sa Fudbalskom federacijom Njemačke oko produžetka ugovora do 2018. godine, piše njemački "Bild".

Pedesetpetogodišni Lev, koji je Njemačku prošlog ljeta doveo do titule prvaka svijeta na Mundijalu u Brazilu - četvrte u istoriji "pancera", ima ugovor do kraja šampionata Evrope 2016. u Francuskoj.

"Bild" navodi da bi novi aranžman predviđao i mogućnost da obje strane raskinu ugovor poslije EP.

List piše da su predsjednik Fudbalske federacije Njemačke Volfgang Nirzbah i generalni sekretar Helmut Sandrok u tijesnim pregovorima sa menadžerom selektora Leva Harunom Arslanom.

"Motivisan sam za ovaj posao kao i prvog dana", rekao je Lev koji je bio pomoćnik Jirgena Klinsmana 2004, prije nego što je poslije Mundijala u Njemačkoj 2006. preuzeo reprezentaciju te zemlje.

On je naglasio da su Njemci na Mundijalu u Brazilu ostvarili ogroman uspjeh, ali da su sada potrebni "svježi ciljevi".

Lev je istakao da Mundijal jeste bio "vrhunac, ali ne i kraj projekta".

Njemački stručnjak predvodio je "pancere" na šampionatu Evrope 2008, kada su u finalu sa 1:0 izgubili od Španije, da bi na Mundijalu u Južnoj Africi dvije godine kasnije njegov tim bio poražen u polufinalu, takođe od Španije istim rezultatom.

Prije trijumfa u Brazilu, koji će ostati upamćen po torpedovanju domaćina sa 7:1 u polufinalu, Njemačka je u polufinalu šampionata Evrope 2012. godine izgubila od Italije sa 2:1.

Bonus video: