Ponos Katalonije protiv ponosa Baskije u finalu Kupa Kralja

Barselona slavila u revanšu u Viljarealu istim rezultatom kojim je dobila prošli meč - 3:1
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta-AP
Barselona, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.03.2015. 23:05h

Barselona i Atletik Bilbao - ponos Katalonije i ponos Baskije - igraće 30. maja u finalu Kupa Španije, čak deveti put u istoriji.

Mesi i društvo eliminisali su Viljareal - istovjetnom pobjedom kao u prvom meču na „Kamp Nou” (3:1) i sada ih samo jedna utakmica dijeli od prvog trofeja u sezoni.

"Željeli smo da idemo do kraja, sada smo stigli do samog kraja. Želimo da dobijemo i finale", poručio je Nejmar, dvostruki strijelac na „Madrigalu”.

Njegov gol u 3. minutu, na sjajnu asistenciju Mesija, pretvorio je revanš u puko otaljavanje posla za katalonskog giganta.

Viljareal se, doduše, brzo povratio od šoka, napadao je do kraja poluvremena, a uspio je i da izjednači - Dos Santos je u 39. minutu dočekao loptu na drugoj stativi nakon centaršuta Učea i poslao je u mrežu.

Sve je bilo gotovo poslije 65 minuta igre, kada je Pena dobio direktan crveni karton zbog pogibeljnog starta nad Nejmarom.

Do kraja se igralo u sporom tempu, oba tima jedva čekala kraj, ali gosti nisu mogli da odole igraču više pa su još dva puta pogodili mrežu - Luis Suares u 73. minutu nakon solo-prodora, i Nejmar glavom u 88. poslije centaršuta Ćavija.

Barselona je posljednji put osvojila Kup 2012. godine, ali je dva puta izgubila od Reala u posljednjih pet godina.

Atletik Bilbao nije bio favorit protiv Espanjola nakon 1:1 na svom terenu, ali je šokirao domaćina golovima Adurica i Ešeite u prvom poluvremenu. Tako se i završilo - 0:2.

Bonus video: