"Plavci" potvrđuju dominaciju u Londonu

0 komentar(a)
Murinjo i Teri, Foto: Beta/AP
Murinjo i Teri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.03.2015. 12:08h

Žoze Murinjo je u nedjelju imao dvostruki razlog za slavlje - prvi jer je Čelzi osvojio trofej u Liga kupu pobjedom nad Totenhemom na "Vembliju", a drugi jer je, iako je preskočio kolo za vikend, njegov tim u plusu zbog poraza Mančester sitija od Liverpula...

Čelzi je, uz meč manje od šampiona, na pet bodova prednosti i ako večeras prođe jedno od komplikovanijih gostovanja u Premijer ligi, Specijalni će biti za korak bliži tituli prvaka Engleske, ukupno trećoj u karijeri.

"Malo smo slavili trofej, ali smo imali vremena da se spremimo za ovo gostovanje", rekao je Murinjo i najavio novi ugovor za kapitena Džona Terija:

"Oko toga nema nikakvih problema. A ja kao menadžer mogu da garantujem da će Teri biti igrač Čelzija i naredne sezone", jasan je Portugalac.

Duel Vest Hema i Čelzija je interesantan i zbog dešavanja od prošle sezone.

Tada je Murinjo nakon remija na "Stamfordu" optužio "čekićare" da su igrali "fudbal iz 19. vijeka" i time protiv sebe okrenuo veliki dio Engleske.

"Čelzi ove sezone krasi to što praktično nijednom nije pao u formi. Zato je i lider. Prave mnogo manje kikseva nego ostali. Takođe, Čelzi je osvojio mnogo bodova tako što je sačekao grešku protivnika i moramo da budemo oprezni", istakao je menadžer Vest Hema Sem Alardajs.

Siti dočekuje Lester, a sem borbe za titulu nastavlja se i bitka za preostala dva mjesta koja vode u Ligu šampiona. Arsenal u londonskom derbiju gostuje KPR-u, Mančester junajted ide u Njukasl, dok Liverpul veliku seriju dobrih rezultata želi da nastavi i protiv Barnlija.

Parovi

Vest Hem - Čelzi 20.45

Mančester siti - Lester 20.45

KPR - Arsenal 20.45

Njukasl - Mančester j. 20.45

Stouk - Everton 20.45

Totenhem - Svonsi 20.45

Liverpul - Barnli 21.00

Utorak

Aston Vila - VBA 2:1

Hal - Sanderlend 1:1

Sautempton - Kristal Palas 1:0

Bonus video: