Grofova Lokomotiva u polufinalu Kupa Rusije (video)

Rival Moskovljanima u duelu za finale biće drugoligaš Gazavjik
4 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Arhiva “Vijesti”
Miodrag Božović Grof, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 03.03.2015. 20:09h

Odlične vijesti iz Rusije - Miodrag Grof Božović se s Lokomotivom plasirao u polufinale Kupa nakon penala u kojima je savladan Rubin iz Kazanja sa 4:2.

U 90 minuta nije bilo golova, kao ni nakon 120, s tim što je Lokomotiva bila u velikom problemu kada je već do poluvremena morala da odradi sve tri prinudne izmjene zbog povreda.

Jedna od te tri je bila i izmjena golmana - Brazilac Giljerme je morao da odmijeni Abajeva ispostavilo se da je to bila prava stvar, jer je kasnije zaustavio dva penala Rubina kada su šutirali Gokdeniz Karadeniz i Hrvat Marko Livaja.

Božovićev tim je u penal ruletu izgledao sigurnije, a pogodak vrijedan trijumfa donio je Petar Škuletić, golgeter iz Danilovgrada koji je nedavno stigao u Moskvu iz Partizana baš na inicijativu crnogorskog trenera.

Domaćin je pogodio sve šuteve, a prije Škuletića sigurni su bili Fernandeš, Aleksandr Samedov i Vedran Ćorluka.

Lokomotiva će u polufinalu igrati protiv drugoligaša Gazavjika, koji je danas nakon produžetaka bio bolji od premijerligaša Arsenala.

"Veoma sam zadovoljan igrom i plasmanom u polufinale. Bila je ovo prava Kup utakmica u kojoj smo uradili više od protivnika. Željeli smo pobjedu uz sve probleme koje smo imali, a Rubin nije zaprijetio", rekao je Grof.

Božović je, inače, aktuelni osvajač ovog takmičenja, jer je prošle godine kao trener Rostova u finalu bio bolji od Krasnodara.

Drugi polufinalni par čine CSKA i Kuban.

Moskovljani su juče savladali Krila Sovjetov sa 1:0, a Kuban istim rezultatom Mordoviju, za koju je čitav meč odigrao crnogorski reprezentativac Vladimir Božović.

Bonus video: