Murinjo: Neću ubjeđivati Čeha, Teri ostaje u Čelziju

0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.03.2015. 17:24h

Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je danas da neće pokušavati da ubijedi golmana Petra Čeha da ostane na Stamford Bridžu, ali da će svaki zainteresovani klub morati da pošalje "veliku ponudu" za transfer.

Čeh je ove sezone izgubio mjesto na golu, pošto se u klub sa pozajmice iz Atletiko Madrida vratio Tibo Kurtoa i prvi je golman "plavaca", zbog čega su britanski mediji spekulisali da će otići iz Čelzija.

"Mislim da Petr nije čovjek koga bi trebalo da ubjeđujete. On će donijeti odluku, mislim da je dovoljno zreo da donese odluku koja je dobra za njega i njegovu budućnost", rekao je Murinjo, prenijeli su britanski mediji.

"Ja ću čekati i željeti da Čeh odluči da ostane. Veoma, veoma bih volio da ostane. Ali ne gubim vrijeme pokušavajući da ga ubijedim. Ako mi kaže da želi da ostane, reći ću mu svoje mišljenje - da je on jedan od trojice najboljih svjetskih golmana i da vrijedi mnogo novca", dodao je on.

Ako Čeh ode, uprava Čelzija će pokušati da dovede golmana Totenhema Breda Fridela i Roberta Grina iz Kvins Park Rendžersa.

Arsenal je bio zainteresovan za Čeha, kome ugovor ističe za godinu dana, ali bi uprava Čelzija više voljela da ga proda stranom klubu.

Murinjo je rekao da može da "garantuje" da će kapiten Džon Teri ostati u klubu još najmanje godinu dana, ali da ugovor još nije potpisan.

"To će se sigurno dogoditi pre kraja sezone. Garantujem da će i sljedeće sezone Teri biti fudbaler Čelzija. Znam šta mi je uprava rekla i šta mi je Teri rekao. Nema sumnje da će dobiti ugovor", rekao je on i dodao da klub mora da razmišlja na koji način će naći zamjenu za Terija.

Teri je u nedjelju podigao svoj 15. trofej u karijeri, poslije pobjede nad Totenhemom od 2:0, u finalu Liga kupa.

"Svakog od ovih igrača je teško zamijeniti, ali morate da se zapitate šta dalje. Nekada je rješenje iza ugla, a nekada nije i morate da ga potražite u drugom klubu. Ali, to je proces i imamo vremena pošto Džon ove sezone dokazuje da je igrač za naredni period. On ima vremena da uživa u fudbalu kod nas, a sa druge strane, to nam daje dovoljno vremena da razmišljamo šta ćemo dalje", rekao je Murinjo.

Bonus video: