Mančester siti želi Karla Anćelotija na klupi od ljeta

0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.03.2015. 16:49h

Aktuelni evropski prvak sa Realom, Karlo Anćeloti, nalazi se na vrhu želja čelnika Mančester sitija za novog trenera, objavio je londonski "Dejli telegraf".

Ovo bi moglo da znači da Manuel Pelegrini, aktuleni trener Sitija, broji posljednje dane na klupi šampiona Engleske. Upućeni tvrde da niko ne bi mogao da ga spasi otkaza ukoliko završi sezonu bez trofeja, a nalazi se na najboljem putu - već je eliminisan u FA Kupu i Liga Kupu, blizu je ispadanja iz Lige šampiona nakon poraza od Barselone na svom terenu 2:1, dok u Premijer ligi zaostaje pet bodova za Čelzijem, uz utakmicu više.

Po sličnom "receptu" Siti je 2012. godine smijenio Roberta Manćinija - otkaz mu je uručen onog trenutka kada je postalo jasno da će "građani" završiti sezonu bez trofeja.

Pelegrini ima ugovor sa Sitijem do juna 2016. i izgleda da će ga odraditi do kraja samo u slučaju da napravi čudo na Nou Kampu u revanšu osmine finale Lige šampiona, ili da pretekne Čelzi u Premijer ligi i osvoji titulu.

"Problem" za čelnike Sitija je i kako preoteti Anćelotija, koji je vezan ugovorom za Real. Na ruku bi mogli da im idu lošiji rezultati Reala u posljednje vrijeme, zbog čega se sa tribina "Santjago Bernabeua" sve češće čuju zvižduci. Ako Anćeloti ne osvoji Ligu šampiona ili titulu u Primeri, mnogi će mu zaboraviti "desimu", jer su to principi po kojima funkcioniše Real. Sezona bez trofeja je - katastrofalna sezona, bez obzira šta se desilo godinu ranije.

Itaijan je, međutim, i dalje stabilan u Realu, sve dok je ispred Barselone na tabeli, sve dok dobro gura u Ligi šampiona...

Zato bi Siti mogao da se okrene alternativama - Pepu Gvardioli, ili čak Patriku Vijeiri, koji trenutno vodi Sitijevu akademiju.

Ostanak Pelegrinija, koji se nedavno proslavio odlukom da ne licencira Stevana Jovetića za Ligu šampiona, u korist pridošlog Vilfreda Bonija, je u svakoj varijanti najmanje realna opcija.

Bonus video: