Teves kao Platini: Pogodio protiv Rome na isti način, na istom golu!

"Gazeta delo sport" se prisjetila - prije talno 32 godine, 6. februara 1983, u derbiju istih rivala, na istom stadionu, gotovo istovjetan gol postigao je Mišel Platini - čak i na istom golu, ispod sjeverne tribine Rominog stadiona.
0 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Reuters
Karlos Teves, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2015. 08:59h

Karlos Teves je majstorskim pogotkom u 64. minutu derbija protiv Rome u Rimu otvorio "staroj dami" put ka tituli, bez obzira što su Rimljani hrabrom igrom u finišu s igračem manje došli do zasluženog izjednačenja - 1:1.

Ipak, gol Argentinca obilježio je sinoćnji derbi...

Odmah nakon meča, "Gazeta delo sport" se prisjetila - prije talno 32 godine, 6. februara 1983, u derbiju istih rivala, na istom stadionu, gotovo istovjetan gol postigao je Mišel Platini - čak i na istom golu, ispod sjeverne tribine Rominog stadiona.

Legendarni fracnuski fudbaler, sada predsjednik Uefe, donio je tada Juventusu izjednačenje na 1:1, pošto je Roma vodila golom Brazilca Falkaa. Na golu Rome nemoćan je tada bio Tankredi, baš kao što je sinoć lopta bila van domašaja De Santiša.

Karlosu Tevesu inspiracija za slobodne udarce nije Platini, već saigrač Andrea Pirlo, koji nije igrao derbi zbog povrede.

"Svaki dan gledam ga na treningu i nastojim da kopiram. Ovoga puta mi je uspjelo, ali kada se vrati na teren, on će nastaviti da izvoditi slobodne udarce, jer je specijalista za njih i ja to moram da poštujem".

Jedina razlika između dva majstorska gola Juventusovih vedeta na golu ispod sjeverne tribine Rominog stadiona, 1983. i 2015. je u krajnjem rezultatu, ali i ishodu trke za titulu - "stara dama" je prije 32 godine dobila derbi sa 2:1, a titulu je osvojila "vučica", dok je nakon sinoćnjeg remija Juve mnogo bliži Skudetu.

Razlika na tabeli, naime, i dalje je devet bodova.

Bonus video: