Remi na "Olimpiku", Juve se približio Skudetu

1 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Reuters
Karlos Teves, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2015. 22:10h

Nakon što je i u derbiju sa Romom ostao neporažen Juventus se dodatno približio Skudetu, četvrtom zaredom.

Okršaj Rome i šampiona na "Olimpiku" je završen bez pobjednika (1:1), iako je Juve makar 70 minuta djelovao moćno, poveo s igračem više u 64. prekrasnim pogotkom Karlosa Tevesa iz slobodnog udarca...

I kada se činilo da "dama" ide na dvocifrenu razliku u odnosu na pratioca na tabeli (u slučaju trijumfa imala bi 12 bodova više) uslijedila je reakcija Rome, vjerovatno isprovocirana time što je torinski velikan došao da usred Vječnog grada zada konačan udarac.

"Dopao mi se Juve do 70. minuta, kasnije smo dobijenu utakmicu umalo izgubili i zbog toga sam ljut. Omogućili smo Romi da povrati hrabrost i da nas napadne. Moramo da budemo pravi od prvog do posljednjeg minuta - rekao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

S igračem manje Rimljani su izjednačili preko Sejdua Keite iz prekida i utakmica se tu promijenila - Juve je izgubio mirnoću, Roma krenula u napade i prijetila da možda i trijumfuje i makar malo zakomplikuje borbu za titulu.

Ipak, sem pokušaja Žervinja i Huana Iturbea, tim Rudija Garsije je bio daleko od totalnog preokreta.

"Koja je razlika između nas i Juventusa? Rekao bih isključivo u samopouzdanju. Juve godinama igra u istom sastavu, neke utakmice u Seriji A dobija rutinski i teško gubi glavu čak i kada ne ide", kazao je Keita.

Ovako, Roma je ostala na minus devet, pa Juve u posljednjih 13 kola ima jasnu sliku kako da dođe do novog trofeja...

Bonus video: