Kasano: Četiri puta sam odbio Juventus

0 komentar(a)
Antonio Kasano, Foto: Reuters
Antonio Kasano, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2015. 16:41h

Antonio Kasano nikada u karijeri nije bio igrač za jedan klub, promijenio ih je mnogo, od Barija, Rome, Real Madrida, Sampdorije, Milana, Intera...

Ali, u jednom je makar bio izričit - Fantantonio je za italijanske medije otkrio da je četiri puta u karijeri odbio ponudu najvećeg italijanskog kluba - Juventusa.

"Nikada nisam bio impresioniran Juventusom, čak četiri putao sam ljudima iz tog kluba rekao "ne". Zašto? Zato što jednostavno sebe nisam vidio u Juveu", rekao je Kasano, koji je više puta kroz karijeru ponovio da je navijač Barija i Intera.

"Ovo je dar sa neba", istakao je Kasano onog dana kada ga je Inter doveo i u trampi u Milan poslao Đampaola Pacinija.

"Žalim li za čim u karijeri? Da, samo za jednom situacijom. Tačnije, zbog svog ponašanja prema pokojnom Rikardu Garoneu, predsjedniku Sampdorije. To je bila greška koju sam godinama pokušavao da ispravim. Prošlo je mnogo godina, ali i dalje to ne mogu da zaboravim", istakao je Kasano.

Posljednji klub za koji je Kasano igrao bila je Parma, ali je prije dva mjeseca dobio raskid ugovora i trenutno je slobodan igrač.

Pominje se da bi karijeru mogao da završi u Sampdoriji ili u rodnom gradu Bariju. A možda je i završio igrajući za Parmu...

"Mislim da u budućnosti neću biti trener. Preferiram ulogu sportskog direktora. Kako god, želim da budem pravi primjer svojoj djeci", dodao je Kasano.

Bonus video: