Startuje drugi krug, lider u Pljevljima

Prve utakmice drugog kruga takmičenja u 10. kolu Telekom 1. CFL odigraće se danas. Od 15 sati: Budućnost - Iskra, Rudar - OFK Titograd, Mornar - Sutjeska (stadion Koma), Lovćen - Grbalj (Donja Gorica). Petrovac - Zeta (18 h)
0 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2018. 09:57h

OFK Titograd na prvom je mjestu završio prvi krug takmičenja u Telekom 1. CFL. Ekipa sa Starog aerodroma je sakupila 21 bod iz prvih devet utakmica, a iza su Budućnost i aktuelni prvak Sutjeska sa po 15 bodova.

Lider će danas, u 10. kolu, ali prvom u drugom od četiri kruga takmičenja, od 15 sati gostovati Rudaru.

Šef stručnog štaba, Igor Pamić, uoči gostovanja Rudaru, rekao je da ekipa iz Pljevalja igra mnogo bolje nego što to pokazuje mjesto na tabeli šampionata.

"Rudar ima odličnu ekipu i biće tvrd orah. Njihov kvalitet nije srazmjeran stanju na tabeli. Mi smo se pripremali za ovaj meč kao i za svaki drugi i u Pljevlja idemo sa najvećim ambicijama. Domaćin ima problem sa efikasnošću, što ćemo pokušati da iskoristimo. Što se naše igre tiče, na gostovanju Petrovcu smo pokazali karakter, sa dva brza gola riješili utakmicu i u veoma teškom meču osvojili tri boda. Bila je to zahtjevna utakmica, a isto očekujem u Pljevljima. Ono što ne smijemo da radimo, jeste da se opustimo i da pomislimo da ćemo lako dobiti ovaj meč. Vjerujem u svoje momke i vjerujem da se iz Pljevalja možemo vratiti neporaženi", kazao je Pamić za zvanični sajt OFK Titograda.

U prethodnih devet kola njegovi izabranici upisali su šest pobjeda i tri remija, sa šest bodova razlike u odnosu na Sutjesku i Budućnost koji dijele drugu poziciju.

Sutjeska, aktuelni prvak, gostuje Mornaru. Iskusni trener šampiona, Nikola Peco Rakojević nema dilemu:

"Očekuje nas jako teška utakmica. Mornar je promijenio trenera u odnosu na naš prvi susret ove sezone, a to je dodatni impuls i igrači žele da se dokažu protiv prvaka kod novog šefa struke. A u redovima Barana ima kvaliteta, izuzetnog. Božović, Brnović, Martinović, Merdović.., to su iskusni i sjajni igrači koji mogu da naprave razliku. Mi nemamo problema pred utakmicu i pokušaćemo da je dobijemo", kazao je Rakojević.

Mornar je nakon velikog boda u prvom kolu protiv Sutjeske u Nikšiću, uspio da osvoji još svega dva. I to posljednji protiv Grblja u prošlom kolu.

Sutjeska je u međusobnom okršaju u Nikšiću u prošlom kolu osvojila tri boda protiv Budućnosti i sustigla je na tabeli.

“Plavi” će danas imati težak posao protiv Iskre, koja ima samo bod manje, a Stefan Milošević je sa sedam golova najbolji strijelac prvog kruga.

Lovćen će sa novim trenerom na klupi, Aleksandrom Miljenovićem u Donjoj Gorici dočekati Grbalj.

Prvi krug nije pokazao razliku za titulu

Drugi krug Prve lige startuje danas, a u ulozi domaćina u 10. kolu biće ekipe koje su gostovale u prvom. Izmijenjene uloge, domaćin - gost, treba za očekivati i da promijene trend, pošto su u 1. kolu “viđena” svega četiri gola. Budućnost je dobila Iskru (1:0), Lovćen u Radanovićima Grbalj, dok su Sutjeska i Mornar postigli po gol. Na utakmicama Zeta - Petrovac i OFK Titograd - Rudar, nije bilo golova.

"Taj trend sigurno neće biti nastavljen. Zeta će napasti Petrovac sa devet igrača. Za razliku od drugih ekipa, naš trener Dragoljub Đuretić insistira na napadu. Do prije nekoliko kola smo igrali lijepo i promašivali, sada igramo najljepše u ligi i bićemo najefikasniji. Stefan Milošević je prvi na listi strijelaca sa sedam golova, ja sam sa tri u nizu došao do četiri pogotka. No, prepun sam samopouzdanja nakon serije golova i cilj mi je da budem najbolji strijelac sezone. Smatram i da imamo kvalitet da krenemo na titulu", naglasio je 18-godišnji napadač Zete Nikola Krstović.

Na osnovu viđenog u prvom odmjeravanju snaga tokom sezone, favorita nema ni iskusni Peco Rakojević.

"Tabela je mjerilo i OFK Titograd je bio najbolja ekipa u prvom dijelu. No, prvenstvo je dugo, a u deset mjeseci se svašta može dešavati. Uz to, mislim da nikada klubovi nisu bili tako izjednačeni kao u prvom krugu ove sezone i favoriti su baš znali da dobiju lekciju. Mislim da će do kraja biti neizvjesno", zaključio je Rakojević, koji je trofeje u prvenstvu ili Kupu osvajao u posljednje tri sezone.

Bonus video: