Korejski san za Ivana Brnovića

247 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Brnović, Foto: Privatna arhiva
Ivan Brnović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.02.2015. 16:31h

Talentovani crnogorski trener Ivan Brnović, koji je od nedavno posjeduje Uefinu PRO licencu, otisnuo se početkom ovog mjeseca na Daleki istok - pravo u Južnu Koreju, gdje je preuzeo tamošnjeg trećeligaša KHT.

Ovaj za crnogorske prilike neobični transfer mogao bi da bude odskočna daska u Brnovićevoj karijeri.

"Prvi utisci su impresivni. U klubu sam sjajno dočekan, osjećam ljubaznost na svakom koraku. Uslovi za rad su posebna priča. U kampu gdje smo smješteni imamo dva terena sa reflektorima i balon salu", kaže Brnović za "Vijesti"

Utakmice kao domaćini igramo u obližnjem gradu Uengonbu na novom stadionu koji prima 40.000 ljudi. Ekipa je dobro selektirana, uglavnom od talentovanih igrača do 23 godine, uz nekoliko iskusnijih.

Zaista je milina raditi u takvim uslovima - kaže Brnović, koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Crvenu stijenu, Bratstvo i Jezero, sa kojim je prošle godine igrao baraž za ulazak u Prvu ligu.

"Ovim putem moram još jednom da se zahvalim agenciji koja mi je omogućila transfer, na čijem čelu je Dževad Turković, proslavljeni igrač Dinamo Zagreba koji je ovdje u Koreji ostavio neizbrisiv trag. Takođe se puno zahvaljujem Mirzi Ljumiću, bivšem igraču, a sada treneru u FK Zabjelo. Inače, ova agencija je direktno posredovala i u realizaciji transfera igrača Crvebe zvezde Rakića i Gogića, koji su potpisali ugovore za jedan klub iz Druge kineske lige. Nadam se da ću svojim radom i rezultatima opravdati očekivanja, kako uprave kluba, tako i ljudi koji su me preporučili", zaključuje Brnović.

Bonus video: