Gužva na vrhu, četvorka za titulu

Rudar čeka Berane, Mladost na Trešnjici, Sutjeska u Kotoru, Budućnost sa Petrovcem - glavni su mečevi 19. kola
0 komentar(a)
Mladost - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Mladost - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.02.2015. 10:34h

Prvo kolo nastavka šampionata bilo je zanimljivije nego obično - zbog dešavanja u crnogorskom derbiju Sutjeska - Budućnost, ali i zbog velike gužve koja se napravila na vrhu.

Prvog i četvrtog odvaja samo šest bodova i sva četiri vodeća tima - Rudar (42), Mladost (40), Sutjeska (37) i Budućnost (36) - pucaju na titulu. Sprema li se najinteresantija trka do sada?

Danas se igraju sve utakmice 19. kola, a lider Rudar ima najlakši zadatak - dočekuje posljednjeplasirano Berane.

"Ne smijemo ni da pomislimo da nas čeka lak posao, niti da nas zavara pogled na tabelu. Ovog puta očekujem i bolju igru i konkretniju završnicu", kaže golman Miloš Radanović.

Mladost protiv Zete na Trešnjici želi da ponovi dobru igru iz prvog kola protiv Bokelja, dok će gostovanje u Kotoru pokazati je li se Sutjeska oporavila od šokantnog poraza od Budućnosti.

A na stadionu pod Goricom još jedan derbi u malom - Budućnost protiv Petrovca traži potvrdu velikog trijumfa kraj Bistrice prije četiri dana.

Mladost u fokusu

Mladost je oduševila u prvom kolu protiv Bokelja - ne samo zbog pobjede od 4:2, koliko zbog raznovrsne i atraktivne igre u napadu.

Takva Mladost može mnogo, ali Podgoričani ne razmišljaju predaleko...

"Jesmo blizu lideru, ali nema euforije. Naš primarni cilj i dalje je plasman u Evropu. Mirni smo, staloženi, idemo na pobjedu protiv Zete - kaže vezista Marko Šćepanović.

„Crveni đavoli” nisu poraženi već 13 utakmica. Serija je počela 13. septembra, otkada je ekipa Aleksandra Nedovića upisala 10 pobjeda i tri remija. Na Trešnjici, međutim, Mladost ne pobjeđuje - izgubila je čak devet od dosadašnjih 10 gostovanja u prvenstvu, uz jedan remi.

Zeta želi da nastavi tradiciju

"Mladost je jaka, ali i mi imamo dobar tim, kada igramo kući malo ko je favorit protiv nas", najavljuje vezista Zete Goran Burzanović.

Nikšićani traže pozitivnu reakciju

Pobjeda u Kotoru jedina je opcija za Sutjesku nakon poraza od Budućnosti i post-derbi trauma...

"Jedan neuspjeh ne smije da nas slomi. Vjerujem da ćemo protiv Bokelja pokazati reakciju i da će krenuti naša serija pobjeda. Želimo da prvim proljećnim trijumfom podignemo samopouzdanje i pošaljemo jasnu poruku našim narednim rivalima", kaže Jovan Nikolić koji se vraća u tim nakon suspenzije.

Grbalj i Lovćen igraju u derbi sredine tabele.

"Mislim da je ovo početak nekog novog Lovćena", kaže kapiten Vanja Tatar uoči 250. utakmice koju će cetinjski tim odigrati u CFL-u.

Mogren je domaćin Mornaru, ali ne u Budvi, već na kampu FSCG u Podgorici.

Andrija Vukčević: Probijamo barijeru, želimo da pobjeđujemo u seriji i borimo se za trofeje

Budućnost dočekuje Petrovac, uz nadu da će neočekivana (i neočekivano ubjedljiva) pobjeda u Nikšiću privući makar malo publike.

Podgoričani igraju psihološki još teži meč - sada su oni favoriti i svi očekuju da potrvde trijumf nad Sutjeskom.

"Imali smo tu psihološku barijeru kada igramo na našem stadionu, prije svega zbog toga što je ekipa i dalje mlada, ali vjerujem da ćemo je probiti. Pobjeda u Nikšiću nam je podigla samopouzdanje, vratila nas u trku za titulu i sada je malo lakše, ali moramo da nastavimo. Petrovac je ozbiljan, doveo je nekoliko pojačanja", kaže bek Andrija Vukčević.

Podgoričani ne odustaju od borbe za trofeje.

"Borićemo i se i u prvenstvu i u Kupu, gdje smo u polufinalu. Pa dokle doguramo".

Petrovčani na stadionu pod Goricom igraju od očaja do sjaja - znali su ubjedljivo da izgube (5:1 i 4:1, oba puta 2012. godine), ali i da pobijede (2:1. novembar 2013).

"Neće nam biti lako, ali sigurno posjedujemo kvalitet da budemo ravnopravan rival ekipi koja je u derbiju pokazala da zna da igra fudbal", kaže pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić. Budućnost je bez suspendovanog Tomkovića i strijelca gola u Nikšiću, Raspopovića.

Parovi

Danas

RUDAR - BERANE (14.00) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

GRBALJ - LOVĆEN (14.00) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

MOGREN - MORNAR (kamp FSCG) (14.00) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

ZETA - MLADOST (14.00) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BOKELJ - SUTJESKA (14.00) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

BUDUĆNOST - PETROVAC (14.00) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

Bonus video: