Jovoviću tri meča zbog isključenja i prijava zbog udaranja sudije!

Suspendovan i sudija Miloš Novović - zbog toga što u zapisniku nije naveo da je dobio udarac u bradu od strane kapitena Sutjeske Vladimira Jovovića
175 pregleda 38 komentar(a)
Vladimir Jovović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2015. 15:29h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore suspendovala je kapitena Sutjeske Vladimira Jovovića na tri meča zbog crvenog kartona dobijenog na derbiju protiv Budućnosti, ali to nije jedina kazna koja ga čeka!

Reprezenantivac Crne Gore nakačio je sebi i prijavu zbog udaranja sudije Miloša Novovića u 18. minutu utakmice. TV kamere otkrivaju da je glavni arbitar meča dobio udarac u bradu od strane Jovovića u velikoj gužvi koja se stvorila nakon crvenog kartona.

"Shodno članu 132 Disciplinskog pravilnika FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv Vladimira Jovovića, igrača Sutjeske, zbog fizičkog napada na zvaničnika utakmice Miloša Novovića na utakmici 18. kola Telekom 1. CFL odigrane između Sutjeske i Budućnosti čime bi počinio prekršaj iz člana 64 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Suspenduje se Vladimir Jovović shodno članu 141 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG do donošenja Odluke Disciplinske komisije FSCG. Suspenzija teče od dana donošenja Odluke. Protiv Odluke o suspenziji žalba nije dopuštena", navodi se u saopštenju disciplinske komisije.

U obrazloženju crvenog kartona, zbog kojeg je Jovović posebno zaradio tri meča suspenzije, navodi se "udaranje protivničkog fudbalera zatvorenom šakom u predjelu glave i leđa".

Suspendovan je, međutim, i sudija Miloš Novović - jer u zapisniku nije naveo da ga je Jovović udario u bradu!

"Shodno članu 132 Disciplinskog pravilnika FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv Miloša Novovića sudije sa Jedinstvene liste zbog podnošenja netačnog izvještaja o utakmici 18. kola Telekom 1. CFL odigrane između Sutjeske i Budućnosti, na kojoj je obavio dužnost sudije utakmice čime bi počinio prekršaj iz člana 116 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Suspenduje se Miloš Novović shodno članu 141 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG do donošenja Odluke Disciplinske komisije FSCG. Suspenzija teče od dana donošenja odluke", navodio se u saopštenju.

Tu nije kraj kaznama. Suspendovan je i trener Sutjeske Mile Tomić u trajanju od mjesec dana i novčano 300 eura zbog nesportskog ponašanja - vrijeđanja zvaničnika utakmice i neće imati pravo da obavlja svoju funkciju sve dok disciplinska mjera traje.

Na kraju, Disciplinska komisija FSCG pokrenula je postupak protiv Sutjeske zbog slabe organizacije utakmice protiv Budućnosti.

Najveći derbi crnogorskog fudbala u utorak je kraj Bistrice završen ubjedljivom pobjedom Budućnosti od 3:0.

Bonus video: