Ilinčić: Lijepo je to sve, ali tek slijede iskušenja

69 pregleda 4 komentar(a)
Sutjeska - Budućnost, Foto: Luka Zeković
Sutjeska - Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.02.2015. 18:34h

Fudbaleri Budućnosti iznenadili su sve - čak i sami sebe, kao i svog trenera, pobjedom kraj Bistrice protiv favorizovane i igrački jače Sutjeske sa nevjerovatnih 3:0.

Podatak da je Budućnost ostvarila najubjedljiviju pobjedu protiv najvećeg rivala onda kada su joj za to davane najmanje šanse govori o svoj nepredvidivosti fudbala, ali i možda najavljuje da ova ekipa Budućnosti - bez pojačanja, bez prave zvijezde - ima "goriva" da se uključi u borbu za sam vrh.

A zvijezda u najavi je Marko Ilinčić - 19-godišnji vezista, strijelac dva efektna gola protiv Sutjeske i igrač odluke u najvećem crnogorskom derbiju.

"Vrlo značajni bodovi za nas sa vrlo teškog, možda i najtežeg gostovanja. Vjerovali smo da možemo da iznenadimo, priželjkivali smo i tri boda, ali tako ubjedljivu pobjedu je malo ko očekivao. Ušli smo u meč tvrdo i bez respekta, znali smo da će ona ekipa koja prva postigne gol makar 80 odsto biti bliža pobjedi. Uspjeli smo da pogodimo prvi, a onda nam se sve otvorilo, počevši od crvenog kartona do činjenice da je Sutjeska morala da nas napadne sa igračem manje, što nam je otvorilo puno prostora", priča Ilinčić dan nakon meča.

Velika, čak i senzacionalno ubjedljiva pobjeda neće opustiti Podgoričane, već će im uliti dodatno samopouzdanje, tvri talentovani fudbaler.

"Prava iskušenja za nas tek dolaze. Mlada smo ekipa i u minulom periodu za nas su mnogo veći problem predstavljale utakmice u kojima smo bili favoriti, prije svega na domaćem terenu. Baš takva utakmica nas očekuje u subotu pod Goricom protiv tvrdog i jako neugodnog Petrovca. Nakon Nikšića, sada svi očekuju našu pobjedu. Ako i takve mečeve počnemo da rješavamo u našu korist, onda je to znak da smo napredovali kao ekipa", dodaje Ilinčić.

U međuvremenu, Budućnost se ne odriče borbe za trofeje, ni u prvenstvu ni u Kupu, bez obzira na očajno odrađeni prelazni rok.

Nakon trijumfa u Nikšiću razlika za vodećim Rudarom smanjena je sa osam na šest bodova, ali ispred su i dalje Mladost i Sutjeska.

"Zašto da ne, sve je moguće, već u prvom kolu nastavka sezone smo napravili veliki korak. Ipak, moramo i dalje da budemo svjesni da smo četvrti na tabeli i zato prvo treba da razmišljamo kako da budemo treći, zatim kako da budemo drugi i tako redom. Možda stvarno dođemo u situaciju da napadnemo prvo mjesto, ali idemo utakmicu po utakmicu, bez imperativa", zaključuje Ilinčić.

Specijalista za Sutjesku

Marko Ilinčić je specijalista za Sutjesku, ili još bolje - specijalista za stadion kraj Bistrice.

U prvom dijelu prošle sezone postigao je fenomenalan gol u Nikšiću sa više od 20 metara za remi 1:1, juče je napravio korak više, postigao je dva gola za pobjedu od 3:0...

"Izgleda da mi "leži" Sutjeska i njen stadion, cijeli taj ambijent koji se stvara oko najvećeg crnogorskog derbija. Kao i svakog fudbalera, inspirišu me derbiji, velike utakmice. Daleko od toga da biram protivnike, jednostavno se dogodilo da pogodim protiv Sutjeske, nadam se da ću sa takvim partijama nastaviti do kraja sezone i pomoći timu da osvoji trofej", kaže Ilinčić.

Bonus video: