Danska prvi test pred elitnu rundu kvalifikacija

0 komentar(a)
omladinci_2, Foto: S.PRELEVIĆ
omladinci_2, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.02.2015. 15:32h

Omladinska reprezentacija Crne Gore odigraće dva prijateljska meča sa Danskom naredne sedmice u Podgorici, sve u sklopu priprema za elitni turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će se sredinom maja održati u Podgorici.

Tim Aleksandra Miljenovića će se okupiti prvi put u 2015. godini, a mečevi sa Dancima zakazani su za 3. i 5. mart na Trening kampu FSCG.

Turnir elitne runde kvalifikacija na kojem će učestvovati i BiH, Ukrajina i Poljska počinje 14. maja.

"Ovim utakmicama počinjemo pripreme za elitnu rundu koja nas u maju očekuje u Bosni. Ovo je prilika da se poslije nekoliko mjeseci ponovo okupimo i da provjerimo trenutnu formu igrača. Žao mi je što nećemo biti kompletni jer će nedostajati Oliver Šarkić iz Benfike, ali ćemo iskoristiti priliku da provjerimo Uskokovića i Rudovića, koji su po prvi put u omladinskoj selekciji. Na spisku je 20 igrača i naravno da će kroz ovaj dvomeč svi dobiti priliku da se nametnu. Igramo protiv kvalittenog protivnika koji je tradicionalno neugodan pa ćemo probati, iako to nije primarni cilj, da napravimo i dobar rezultat", rekao je Miljenović za sajt FSCG.

Na spisku su - golmani: Matija Šarkić (Anderleht, Belgija), Milisav Vuksanović (Budućnost).

Odbrana: Marko Banović, Andrija Vukčević (Budućnost), Luka Uskoković (Maribor, Slovenija), Nikola Nilović (Tun, Švajcarska), Dragan Grivić(Grbalj), Ronaldo Rudović (Manhajm, Austrija), Momčilo Rašo (Igalo).

Vezni red: Stefan Vukčević (Zeta), Stefan Lončar, Jovan Vujović (Sutjeska), Dejan Kotorac (Bokelj), Zoran Petrović (Mladost), Anđelo Rudović (PSV, Holandija), Marko Burzanović (Budućnost).

Napad: Filip Kukuličić (Zeta), Stefan Milošević (Budućnost), Nikola Vujnović (Rad, Srbija), Boris Cmiljanić (PSV, Holandija).

Bonus video: