Pelegrini: Odbrana Harta nam daje nadu

Hartova odbrana nam daje veće šanse u revanšu u Barseloni, jer bi poraz od 3:1 bilo gotovo nemoguće dostići", rekao je Pelegrini.
4 komentar(a)
Hart, Foto: Beta-AP
Hart, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.02.2015. 12:06h

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini zahvalio se golmanu Džo Hartu zbog odbranjenog penala Leu Mesiju u trećem minutu sudijske nadoknade prve utakmice osmine finala Lige šampiona.

Barselona je slavila na "Etihadu" sa 2:1, a po čileanskom stručnjaku - upravo je odbranjeni penal sačuvao njegovom timu kakvu-takvu nadu da za 20 dana na "Kamp Nou" može da napravi senzaciju.

"Hartova odbrana nam daje veće šanse u revanšu u Barseloni, jer bi poraz od 3:1 bilo gotovo nemoguće dostići", rekao je Pelegrini.

Čileanac je, naravno, svjestan da je Barselona ogroman favorit uoči revanša pred svojom publikom.

"Žao nam je što smo uopšte došli u situaciju da u posljednjem minutu spasavamo poraz od dva gola razlike. Naravno da je riječ o vrlo značajnoj odbrani i hvala Hartu što nam je sačuvao neku nadu".

Engleski šampion bio je u prvom poluvremenu potučen do nogu od katalonskog giganta. Bilo je 0:2, a po odnosu snaga na terenu, čudo je kako Hart nije primio još neki gol.

Siti si se oporavio u drugom poluvremenu, smanjio preko Aguera, a onda je ostao sa igračem manje - baš kao i prošle godine u provom meču protiv Barselone.

"Zar da nam se dogodi da na svakoj utakmici protiv Barselone ostanemo s igračem manje!? Kao da ništa nismo naučili prošlogodišnjeg susreta, ponovili smo iste greške", bijesnio je Pelegrini.

"U prvom poluvremenu nismo spojili ni tri dodavanja, ali onda smo zaigrali mirnije i uspjeli smo sačuvamo kakav-takav rezultat koji nudi nadu".

Sitijev junak Hart tvrdi da još ništa nije gotovo.

"Idemo u Barselonu s nadom da ćemo pobijediti. Rezultat je 2:1 i sve je još uvijek otvoreno",

Novinare je zanimalo što mu je prolazilo kroz glavu u trenutku kada je Mesi namještao loptu.

"Odbrani! To će nas održati u životu", rekao je Hart.

Bonus video: